Zelenski a mulțumit presei de pe plan mondial pentru contribuția la asigurarea sprijinului pentru țara sa

Distribuie pe:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat rolul important al mass-media din lume în atragerea sprijinului internațional pentru Ucraina, cu prilejul unei întâlniri la Kiev cu reprezentanți ai canalului american Fox News și cotidianului britanic The Sun, inclusiv directorul Fox Corporation, Lachan Murdoch, relatează marți dpa și PA Media.

Zelenski i-a primit în biroul său din Kiev pe corespondentul Fox News, Benjamin Hall, și pe jurnalistul Jerome Starkey de la The Sun și le-a mulțumit pentru modul “cuprinzător” în care au relatat despre război, inclusiv punând în lumină “atrocitățile ruse” în pofida riscurilor personale, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al președinției.

El a povestit de asemenea pentru The Sun cum a supraviețuit unui număr de cel puțin cinci tentative de asasinat de către președintele rus Vladimir Putin și a făcut o paralelă între reacția sa la aceste tentative și pandemia de coronavirus.

“Prima dată este foarte interesant, pe urmă e ca la Covid”, a declarat Zelenski. “Mai întâi nimeni nu știe ce să facă și pare foarte înspăimântător. Apoi, serviciile de informații te previn că vine încă un grup în Ucraina (ca să încerce)”.

El nu a putut preciza însă câtor comploturi le-a supraviețuit, menționează dpa.

The Sun a relatat de asemenea după întâlnire că Zelenski a acuzat Kremlinul că a ajutat Hamas să-și lanseze atacurile din octombrie asupra Israelului și că războiul Ucraina-Rusia ar putea escalada într-un al treilea conflict mondial.

Președintele ucrainean a mai spus și că țara sa are nevoie de mai mult ajutor și mai multe arme din partea Occidentului.

Conform președinției sale, Zelenski le-a mulțumit reporterilor din întreaga lume pentru contribuția lor la asigurarea sprijinului pentru Ucraina.

“În tot acest timp, jurnaliștii, cameramanii, redactorii, fotografii, șoferii s-au aflat pe linia frontului. (...) Cum acesta este un război hibrid, și informația este o armă în mâinile Rusiei”, a notat el, transmițând de asemenea “sincere condoleanțe familiilor și prietenilor acelor bărbați și femei care au dat dovadă de foarte mult curaj și care și-au pierdut viața încercând să arate ce se întâmplă în Ucraina”.

“În special, mulțumită jurnaliștilor din numeroase țări ne bucurăm acum de un asemenea nivel de sprijin în lume”, a subliniat Zelenski.

Acesta a insistat, pe de altă parte, că este important ca lumea să-și mențină atenția asupra acestui conflict, în momentul în care este “distrasă de alte evenimente”.

“Dintr-un oarecare motiv, oamenii tratează evenimentele ca pe un film și se așteaptă să nu fie pauze lungi, ca imaginea din fața ochilor lor să se schimbe permanent, să fie surprize în fiecare zi. Dar pentru noi, pentru luptătorii noștri, nu este un film. Sunt viețile noastre. Este o muncă grea de fiecare zi. Și nu se va termina atât de repede pe cât am vrea, dar nu avem dreptul să ne predăm și nu ne vom preda”, a declarat președintele ucrainean.

Zelenski l-a decorat cu Ordinul pentru merit, clasa a 3-a pe corespondentul Fox News, care în martie 2022, în timp ce relata despre război, a fost surprins într-un atac în care a suferit arsuri grave și și-a pierdut jumătate dintr-un picior.

Lachlan Murdoch, fiul magnatului media Rupert Murdoch, a fost numit președinte al Fox News și News Corp în septembrie a.c., mai amintește dpa. (Agerpres)

Lasă un comentariu