Biblioteca Județeană Mureș împlinește 110 ani de activitate neîntreruptă

Distribuie pe:

Anul acesta, Zilele Bibliotecii se desfășoară în intervalul 20-27 noiembrie. Programul include o diversitate de activități și evenimente special concepute, organizate și grupate în funcție de natura lor distinctă, pentru a sărbători cei 110 ani de activitate neîntreruptă a Bibliotecii Județene Mureș. Inițiatorii promit o experiență memorabilă în cadrul acestei aniversări, ne spunea Anca Precup-Mătieș, responsabil Comunicare și Relații Publice la Biblioteca Județeană Mureș, care adăuga: “De peste un secol, Biblioteca a adus împreună omul, cartea, poveștile și comunitatea! Să o celebrăm!”

Seria evenimentelor a debutat ieri, 20 noiembrie: Teatru de umbre - Petre Ispirescu cu Școala din Voiniceni; Convorbiri colegiale cu bibliotecari școlari; Calea Cunoașterii: Ghidul Căutării Eficiente în Bibliotecă, cu elevi de la Liceul Teoretic “Gh. Marinescu”, prof. Eva Kontek; Clubul Bebelușilor - “REVEDEREA”, care a adunat laolaltă pitici și mămici, specialiști și îndrumători în parenting și nu numai. După o întrerupere de câțiva ani, “bebelușii” de atunci s-au regăsit din nou împreună, într-o seară de suflet. Revederea a fost emoționantă, mai ales că s-au redescoperit prin fotografiile făcute cu mai bine de 4 ani în urmă.

Printre activitățile propuse astăzi, 21 noiembrie: de la ora 10.30 - Pagini și Coperți: Atelier Despre Povestea Cărții, clasa a II-a B de la Școala Gimnazială Dr. “Bernády György” - Cuibul Democrației; ora 11.30 - CĂLĂTORIE ÎN LUMEA POVEȘTILOR cu clasa a IV-a de la Școala Gimnazială “Dacia”, prof. înv. primar Ema Patrichi (la Biblioteca Copiilor), iar de la ora 18 - Atelier de creație literară (S. Artă).

Miercuri, 22 noiembrie, ora 17, în Sala Documentară (etaj 3), “Psihologia imperfecțiunii cu Sandra O'Connor”, O poveste relaxată despre copii, părinți și emoții. Sandra O' Connor vine la Biblioteca Județeană în multiplă calitate - de autor de carte, de psiholog clinician și de părinte - pentru a împărtăși din experiența ei profesională, dar și de viață. Întâlnirea va avea formatul unui dialog sincer, deschis și relaxat, în urma căruia participanții își vor putea explica anumite incertitudini pe care le aveau cu privire la felul în care ne percepem noi înșine și pe ceilalți, dar și felul în care suntem percepuți în cercul nostru de apropiați. Cartea “Curajul de a fi un părinte imperfect. Cum să crești odată cu copilul tău” va fi disponibilă la eveniment.

Vom reveni, în paginile cotidianului nostru, cu activitățile ce urmează a fi derulate de Biblioteca Județeană Mureș la împlinirea a 110 ani de activitate neîntreruptă. (B.L.)

Lasă un comentariu