Reducerea impozitării muncii nu se poate aplica de la 1 ianuarie

Distribuie pe:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că o măsură care să vizeze reducerea impozitării muncii urmează să fie decisă, cel mai devreme, după primul trimestru al anului viitor, când se va vedea și execuția bugetară pe primul trimestru al anului 2024.

El a fost întrebat, într-o conferință de presă la Buzău, dacă de la 1 ianuarie ar urma să se aplice o reducere a impozitării pe muncă.

“Nu se poate de la 1 ianuarie și am anunțat acest lucru. Am zis că este primul lucru pe care îl avem în vedere, după ce vedem execuțiile până la sfârșitul anului și execuția, în primul rând, pe primul trimestru al anului 2024. Vom veni, avem în vedere în coaliție și am discutat acest lucru în coaliție, că impozitarea muncii, după cum bine știți și dumneavoastră, este cea mai mare. Este în oglindă cu impozitarea capitalului. Ca să înțelegem, peste tot în lume se impozitează capitalul. Noi avem cea mai mare impozitare pe muncă și cea mai mică pe capital și trebuie găsit echilibrul, pentru că dacă nu găsim echilibru, vom crea crize sociale. Așa se ajunge la crizele sociale, acumularea de o parte a marilor averi și sărăcirea în partea cealaltă, și discuția interminabilă de ce mărim pensiile. Pentru că sunt cele mai mici, pentru că acei oameni nu mai pot trăi cu o pensie de 1.500 lei și acei oameni sunt bunicii și părinții noștri, sunt cei care au construit această țară”, a declarat Marcel Ciolacu. (Agerpres)

Lasă un comentariu