Presiune mare pe Guvern! Greve în cascadă! Bugetarii simt momentul și strâng cu ușa Guvernul

Distribuie pe:

Ieri, de la ora 8.00, timp de două ore, angajații Casei Județene de Pensii Mureș au declanșat un protest spontan, solidarizându-se, astfel, cu sindicaliștii din alte județe care au declanșat greva de avertisment, ultimul pas înainte grevei generale. La sediul CJP Mureș, cetățenii care au venit între orele 8.00 și 10.00, au fost serviți la unele ghișee.

Alin Mureșan, liderul sindicatului din cadrul CJP Mureș, consilier principal în cadrul instituției a declarat, pentru “Cuvântul liber”: “Este un protest spontan în sprijinul caselor de pensii din țară care au intrat în grevă de avertisment. Doleanțele noastre nu se referă doar la salarizare, ci și la faptul că s-au blocat posturile. Foarte mulți colegi au plecat. Anul acesta, de exemplu, de la departamentul juridic au plecat toți. Avem doi colegi noi care au dat concurs, în mod excepțional, prin aprobare de Guvern a memorandumului, posturile fiind blocate. Pleacă tot timpul colegi.... “

Blocul Național Sindical solicită Guvernului să trateze cu seriozitate revendicările Federației Naționale Ambulanța și să vină cu soluții imediate pentru încetarea protestului din serviciile de ambulanță, conform unui comunicat al BNS.

“Blocul Național Sindical (BNS) își exprimă sprijinul ferm pentru membrii Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța” și pentru liderii care au decis să intre în greva foamei, precum și pentru angajații din toate serviciile de ambulanță care protestează împotriva condițiilor de muncă necorespunzătoare.(...) BNS înțelege și susține pe deplin eforturile acestora de a atrage atenția asupra problemelor semnalate. BNS solicită Guvernului României și autorităților implicate să ia în considerare cu seriozitate revendicările Federației Naționale Sindicale Ambulanța și să intre într-un dialog constructiv pentru a identifica soluțiile necesare”, se menționează în comunicat.

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, afiliată la Blocul Național Sindical, a adus în atenție o serie de probleme cu privire la nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, la proiectul de lege privind sistemul public de pensii, subliniază sursa citată.

Angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, protestează, începând de marți, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță, pentru a-i susține pe cei cinci lideri de sindicat care au intrat în greva foamei.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară, cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, cu președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, Adrian Solomon, cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să rezolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

În cursul serii de 20 noiembrie 2023, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR, Gheorghe Chiș, a ajuns la patru, respectiv: Claudia Gâdiuță - lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Valentin Dragomir - lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Alexandru Comănescu - lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Daniel Constantin Mușa - lider la Sindicatul Ambulanța Olt. (Agerpres)

Lasă un comentariu