Elveția va permite lucrul în ziua de duminică, dar numai în zonele turistice

Distribuie pe:

Guvernul din Elveția, țară unde lucrul în ziua de duminică este în principiu interzis prin lege și prin urmare este dificil de găsit magazine deschise în această zi, a anunțat joi că va permite lucrul duminical în unele zone turistice urbane, relatează agenția EFE.

Vor fi astfel revizuite dispoziții legale în vigoare din anul 1964, dar noile norme se vor aplica numai în orașele care au mai mult de 60.000 de locuitori, în cele turistice (unde cel puțin jumătate din clienții sectorului hotelier sunt străini) și numai în zonele cele mai circulate ale acestora. Însă deciziile concrete privind aplicarea noilor dispoziții vor reveni autorităților din fiecare canton.

În prezent, inclusiv orașele elvețiene cu mare profil internațional, cum este Geneva, sunt aproape paralizate în fiecare duminică, practic toate magazinele fiind închise, cu excepția benzinăriilor și a unor centre comerciale situate în apropierea gărilor.

Consiliul Federal (guvernul elvețian) a precizat că angajații care lucrează duminică trebuie să beneficieze de compensații pentru că-și sacrifică timpul liber într-o zi de sărbătoare, dar acestea vor fi stabilite tot de autoritățile cantonale.

Agerpres

Lasă un comentariu