Care e situația grevelor și protestelor din instituțiile ministerului Muncii din Mureș

Distribuie pe:

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a anunțat că începând de ieri, 27 noiembrie, sindicaliștii cât și angajații neafiliați din instituțiile din cadrul Ministerului Muncii declanșează greva generală. Situația în județul nostru stătea însă cu totul altfel ieri.

Doar la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș a fost declanșată greva generală, însă și aici nu toți angajații și-au suspendat contractul de muncă astfel că jumătate munceau ieri. Dosarele cetățenilor erau preluate, ieri, la AJOFM.

Angajații Casei Județene de Pensii (CJP) Mureș au protesta, ieri dimineață, fără însă ca activitatea instituției și relația cu cetățenii să fie afectată. Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș nu au intrat în grevă generală și nici nu au protestat ieri.

Sindicaliștii și angajații din Agenția Județeană pentru Plați și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș au protestat, ieri, în fața instituției în semn de solidaritate cu angajații din alte județe care au declanșat greva generală.

Într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM) se arăta că începând cu data de 27 noiembrie 2023, “membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă”. Sindicaliștii arată că această acțiune vine pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii:creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile.

“Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri”, se arată în documentul citat. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu