Ne opunem vânătorii de vrăjitoare împotriva lui Soós Zoltán!

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăz (joi - n.r.)i au fost incluse trei (!!!!) proiecte de hotărâri cu privire la intrarea Consiliului Local ca parte în ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva primarului Soós Zoltán.

Consilierii UDMR nu au votat în favoarea nici uneia dintre aceste propuneri. Există un motiv simplu, clar și justificat din punct de vedere legal pentru acest lucru. În lipsa unui rechizitoriu concret, nu se poate lua o decizie temeinică din punct de vedere juridic. Desigur, o campanie de defăimare politică este întotdeauna posibilă, așa cum arată și atacurile consilierilor care au supralicitat unul față de altul - iar noi o respingem în termenii cei mai fermi. Mai ales, având în vedere și faptul că legea este clară: oferă posibilitatea de a intra în proces până la începerea procedurilor judiciare dar, cu siguranță nu până la redactarea rechizitoriului.

Colegii noștri și-au asumat munca în favoarea orașului și a comunității sale. Ceea ce au și făcut, totul pe baza unor fapte concrete, și nu pe baza unor acuzații nedovedite , iar acest lucru nu se va schimba! Vom fi în continuare alături de primarul Soós Zoltán. De asemenea, votul  de astăzi a arătat clar faptul că o campanie de defăimare politică împotriva primarului nu are o susținere majoritară  în Consiliul Local.

De asemenea, noi, consilierii locali, refuzăm ca justiția să fie utilizată ca armă politică. Aceasta trebuie să rămână independentă și imparțială.

Biroul de presă UDMR Târgu Mureș

Lasă un comentariu