Mesajul prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, cu prilejul Zilei Naționale a României

Distribuie pe:

Dragi mureșeni,

1 Decembrie reprezintă aniversarea Marii Uniri și sărbătoarea Patriei noastre unite. Este o zi în care cinstim deopotrivă trecutul nostru ca națiune, dar și pe cei care, prin sacrificiul lor, au clădit România de care ne bucurăm cu toții astăzi.

Să reflectăm, pentru câteva clipe, la anul pe care județul Mureș l-a traversat; un an în care am reușit să trecem de o criză energetică ce a amenințat întregul continent, un an în care speranța unui viitor mai bun ne-a motivat în toate acțiunile noastre. Cred cu tărie că 2023 a fost și anul în care mureșenii nu au uitat de valorile naționale și de eroii neamului românesc.

În același timp, Ziua Națională este un prilej de a ne trasa direcțiile și principiile după care vom dezvolta județul Mureș în perioada următoare. Vom reuși să ne asigurăm împreună un viitor mai bun doar dacă vom promova competența și integritatea drept stâlpi ai funcționării sistemului public, dar și ai activității noastre, în viața de zi cu zi. Să luăm, așadar, exemplul făuritorilor Patriei din ultimii 105 ani și să prețuim democrația drept un bun național.

1 Decembrie reprezintă o ocazie de a reflecta asupra realizărilor noastre colective, dar și de a ne reînnoi angajamentul pentru valorile care ne definesc. Într-un moment în care lumea se confruntă cu provocări complexe, unitatea noastră și spiritul de solidaritate sunt cu atât mai importante. Împreună, putem depăși multe obstacole și putem construi o Românie și un județ în care fiecare cetățean se simte parte a unei comunități puternice.

Idealul nostru rămâne același, să fim liberi și uniți într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili și integri. Doar așa ne vom asigura că vom lăsa copiilor noștri o țară mai bună decât cea în care noi trăim.

Pe 1 Decembrie vă invit să cinstim Ziua Națională așa cum se cuvine, la ceremonia oficială care se va desfășura în centrul orașului, de la ora 11:00. Este cel mai bun moment de a ne bucura împreună, de a cinsti simbolurile Patriei și de a sărbători viitorul nostru, al tuturor.

Vă îndemn să purtăm în suflet ziua de 1 Decembrie, să fim mai buni în toate domeniile noastre de activitate și să vorbim mai mult despre ceea ce ne unește și mai putin despre ceea ce ne dezbină. Vă îndemn să fiți mai generoși și împreună să aducem prosperitatea în casele și comunitatea noastră.

Unitatea, competența, libertatea tuturor românilor și integritatea sunt căile care vor duce spre un județ puternic și dezvoltat.

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

Lasă un comentariu