“Din toată inima, pentru România”

Distribuie pe:

“Doamne, ocrotește-i pe români!” sunt versurile bine-cunoscutei melodii populare, care au răsunat în prag de 1 Decembrie aniversar, în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Tg. Mureș.

Un răsunet a fost și Imnul de Stat al României, care a deschis evenimentul organizat, dedicat zilei ce marchează desăvârșirea idealului nostru de unitate națională.

De la mic la mare, toți elevii claselor pregătitoare, primare și gimnaziale, însoțiți de cadrele didactice, s-au reunit “în cuget și-n simțiri” pentru a sărbători încă o dată împreună Ziua Națională a României, a devenirii noastre ca națiune.

Cuvinte de suflet despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie au fost rostite de către elevii din clasa a VIII-a A, Chibulcutean Paula și Suciu Matei, coordonați de doamna profesoară Vaivodă Adriana.

Elevii claselor a III-a A și a IV-a A, îndrumați de doamnele profesoare Grama Ramona și Pălășan Carmella, au înseninat cerul mohorât al zilei, cu vocile calde și inocente, interpretând cântece dedicate sărbătorii naționale, amintind de istoria poporului nostru.

Frumusețea straielor populare purtate a fost completată, în interpretarea unui cântec patriotic, de glasurile elevelor Bodo Krisztina și Comșa Alisia din clasa a VI-a A, călăuzite de doamna profesoară de muzică, Togănel Alexandra.

“Din toată inima, pentru România” au cântat la unison și bobocii din clasa a V-a A, sub îndrumarea doamnei profesoare Dumitru Carmen.

Atmosfera a fost una plină de solidaritate de neam și țară, la acest ceas aniversar.

Roșul, galbenul și albastrul baloanelor fluturate spre cer de către copii au colorat întreaga curte a școlii, la finalul momentului sărbătorit, când cu toții au exclamat într-un glas: “La mulți ani, români!

La mulți ani, România!”

Profesor Limba și literatura română Boldea Anca

Lasă un comentariu