POVESTE DIN ȚARA MEA

Distribuie pe:

Biblioteca Școlii Gimnaziale “Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș a răsunat de glasul cristalin al elevilor din clasele V A, VI A, VII A, care au sărbătorit, alături de direcțiunea școlii, domnul primar al comunei, cadre didactice, doamna bibliotecară și un comitet de părinți, Ziua Națională a României: “Un cântec pentru țară / Mi-e drag să scriu și eu/ În loc de portativ / Aș vrea un curcubeu;” , “Eu te voi cânta mereu/ Mândră țara mea / Prin ramuri prin glie / Țară cu zâmbet de floare / Țară cu ochi de lumină... / O, bucata mea de cer!” Sunt câteva versuri pe care elevii clasei a VII-a A, coordonați de prof. Gabriela Buta, le-au compus în cinstea țării. Elevii clasei a V-a A, coordonați de prof. Gliga Mihaela, au încântat publicul cu poezii din marii scriitori ai țării.

Dna dir. adj. prof. Laura Frenț a realizat un colaj de poezii despre mândria de a fi român. Domnul instructor Frenț Ovidiu a prezentat dansuri populare de pe Valea Mureșului. Domnul profesor de istorie Valentin Beldean și domnul primar Sándor-Szabolcs Sófalvi au ținut un discurs despre însemnătatea Zilei Naționale a României, iar dna director prof. Csiki Angela a mulțumit elevilor pentru emoția și dăruirea de care au dat dovadă. Corul școlii, condus de prof. Rend Tomas, a trezit în sufletul tuturor emoție și entuziasm. Eleva Lenard Alexia, din clasa a VII-a A, a interpretat cântecul “Mândră România mea”.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături într-o zi așa de importantă! “Acasă-i locul unde-ai petrecut / Copilăria sau chiar toată viața/ Este pământul care te-a născut!/ Și traiul, bunătatea și speranța!” (prof. Buta Gabriela)

Lasă un comentariu