Târg bogat de Crăciun la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Aproape 50 de producători și meșteri artizani participă la Târgul de Crăciun de la Târgu Mureș, care s-a deschis luni, în Piața Teatrului, în acest an fiind pentru prima dată când toate căsuțele au fost grupate în același loc.

“Avem 45 de mici producători și artizani care vor fi la aceste căsuțe pe toată perioada târgului, care ține din 4 decembrie până în 4 ianuarie. E un târg mai lung decât în alți ani, la cererea publicului care își dorește și după Anul Nou să poată să iasă în centrul orașului, să admire bradul și să ia un ceai cald sau un vin fiert. Am propus anul acesta primăriei să facem un târg unitar, totul să se desfășoare în același loc, așa cum se întâmplă și în alte orașe din țară și atunci ne-am extins pe toată piața teatrului, nu știu dacă a mai fost folosită așa de mult vreodată, iar aici găzduim 37 de căsuțe și 13 tracuri cu mâncare și bunătăți de iarnă. În acest an, târgul festiv ocupă toată Piața Teatrului, în jurul bradului de Crăciun, și oferă nu doar oportunitatea de a achiziționa cadouri pentru cei dragi, ci creează o adevărată atmosferă festivă pentru sărbători”, a declarat organizatorul târgului, Cristina Manoilă.

Potrivit Cristinei Manoilă, la căsuțele din lemn din jurul bradului de Crăciun se regăsește o gamă largă de cadouri handmade specifice sărbătorilor de iarnă, dar și delicatese pregătite special pentru perioada festivă.

“În fața teatrului vor fi amplasate rulotele, iar alături va funcționa un carusel, care va fi o adevărată încântare pentru copii. Trenulețul lui Moș Crăciun va circula și el, spre încântarea celor mici”, a mai spus organizatorul Târgului de Crăciun.

Primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, a precizat că municipalitatea nu a contribuit material la organizarea târgului, pe fondul restricțiilor bugetare impuse administrațiilor publice locale.

“Anul acesta, Primăria nu a investit, având în vedere acea hotărâre de guvern care a adus niște restricții pe cheltuielile publice. Așadar, era important pentru noi să avem Târgul de Crăciun și să avem partenerii cu care am lucrat de ani de zile. Mă bucură faptul că s-a realizat la timp toată pregătirea și eu cred că față de anul trecut este mult mai bine gândit. Se ocupă și zona din fața Teatrului Național, care până acum era o zonă mai uitată și așa toată Piața Teatrului a fost ocupată de Târgul de Crăciun. Putem oferi posibilitatea, fiindcă sunt foarte multe biserici, asociații care vor să vină pentru manifestări. Desigur, astea nu sunt contra cost, fac parte din socializarea acestui oraș. Este foarte bine să vină oamenii, să aibă această dorință de a participa, de a arăta ce pot să facă: coruri bisericești sau școli, oricine dorește să se implice. Noi asigurăm locația, desigur, o să fie o mini-scenă”, a declarat presei Soós Zoltán.

Edilul a spus că, duminică, a fost lansat oficial Adventul sau Așteptarea Crăciunului, o ceremonie romano-catolică, în cadrul căreia, în fiecare duminică, până la Crăciun, se aprinde câte o lumânare.

“La fiecare weekend câte o lumânare se aprinde, este o sărbătoare tradițională europeană. Și eu cred că pe lângă faptul că este o sărbătoare importantă, mesajul este că Târgu Mureș este un oraș creștin, cu tradiție creștină și să rămânem așa”, a afirmat primarul. (Agerpres)

Lasă un comentariu