În America, ucenicia, mai tare decât diploma de licență!

Distribuie pe:

Aproape jumătate dintre companiile din Statele Unite ale Americii intenționează să elimine, în anul 2024, cerințele privind deținerea unei diplome de licență pentru unele posturi, iar 55% au afirmat că au eliminat deja cerințele de diplomă în acest an (2023), conform unui sondaj realizat în noiembrie a.c., pe un eșantion de 800 de angajatori, citat de ziare.com.

“Acreditările educaționale ale unei persoane nu sunt singurii indicatori ai succesului, așa că am avansat în abordarea angajării concentrarea pe abilități, experiențe și potențial.

De exemplu, în octombrie 2023, Walmart a eliminat diplomele universitare ca o cerință pentru sute dintre posturile sale corporative, spunând că va scăpa de barierele inutile care împiedică avansarea în carieră.

Solicitanții de locuri de muncă vor începe să vadă fișele postului actualizate anul viitor. În special, se va renunța la necesitatea unei diplome universitare în cazul în care candidații pot demonstra că au dobândit abilitățile necesare printr-o experiență anterioară alternativă (ucenicie). (...)

Dintre cele 55% din companiile care au eliminat cerințele de licență, 70% au făcut acest lucru pentru posturi fără experiență, 61 la sută pentru posturi cu experiență medie și 45 la sută pentru rolurile de senior, iar dintre cei 95% dintre angajatorii care au cerințe de licență, 24 la sută solicită aceste diplome pentru trei sferturi din locurile lor de muncă și 27 la sută spun că au nevoie de o diplomă pentru aproximativ jumătate din posturi.

Tendința de creștere a reducerii diplomelor de licență este considerată drept un pas esențial în reducerea inechității pe piața muncii americane. Pe când și la noi?! (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu