Consiliul Local Târgu Mureș: Hotărâri pentru continuarea proiectelor întârziate

Distribuie pe:

În ședința de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș sunt propuse 13 proiecte de hotărâre care privesc modificarea duratei de implementare și a cheltuielilor estimate aferente finalizării unor proiecte care nu pot fi finalizate până la sfârșitul acestui an pentru a nu pierde finanțarea nerambursabilă. Este vorba despre 13 proiecte din cadrul programelor operaționale din perioada 2014-2020. La fiecare dintre proiectele începute cu mai mulți ani în urmă se arată cauzele care au dus la aceste întârzieri. Finanțatorul este de acord ca resturile de plată să fie transferate pentru exercițiul financiar 2021-2027, însă pentru aceasta trebuie ca până în 10 decembrie a.c. să fie adoptate aceste hotărâri astfel încât modificările din contractele de finanțare să poată fi operate până la sfârșitul acestui an (data finală de implementare a proiectelor și de eligibilitate a cheltuielilor pentru intervalul de programare 2014-2020) și încheierea contractelor de finanțare pentru etapa a II-a, astfel încât să fie asigurată continuitatea unui flux corespunzător de finanțare pentru desfășurarea proiectelor.

Cele mai frecvente motive pentru care această dată a fost depășită se datorează întârzierii semnării contractului de finanțare, întârzierilor înregistrare în desfășurarea procedurilor de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, respectiv a procedurilor de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Cele 13 proiecte pentru care mâine se cere votul consilierilor locali sunt: “Reabilitare, consolidare și mansardare Școala Gimnazială «Friedrich Schiller»“, “Reconversia funcțională și/sau reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul Municipiului Târgu Mureș”, “Reamenajarea spațiilor urbane cu centru multifuncțional în zonele de locuit marginalizate, în vederea creării de facilități destinate utilizării publice în zone marginalizate din municipiul Târgu Mureș”, “Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest - Centru a Municipiului Târgu Mureș”, “Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș”, “Lucrări de creștere a eficienței energetice la clădiri rezidențiale din municipiul Târgu Mureș - LOT I”, “Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă str. Apaductului nr. 54-56”, “Școala de Arte și Meserii modernizare și reabilitare integrală, ateliere - Liceul Tehnologic Gheorghe Șincai”, “Transformarea străzilor din zonă cu circulație pietonală intensă - Zona Clinicilor - în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști”, “Modernizare strada Prutului”, “Modernizare strada Zărandului”, “Amenajare grădiniță și creșă în Cartierul Belvedere” și “Sistem de management al traficului în Municipiul Târgu Mureș”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu