Protest la Tribunalul Mureș

Distribuie pe:

Ieri, personalul auxiliar de specialitate și conex din cadrul Tribunalului Mureș a protestat, prin suspendarea activității, între orele 10.30- 12.30. Aceștia au protestat pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească; neefectuarea plății integrale a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor; neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023. De asemenea, protestatarii susțin că în bugetul pentru 2024 nu s-au prevăzut și asigurat sumele necesare pentru: achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023; achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023 inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin administrative emise în anul 2023.

“Aceste concluzii au reieșit în urma întâlnirii de joi, 07.12.2023, de la Ministerul Finanțelor Publice, unde reprezentanților sindicali li s-a comunicat faptul că nu se vor aloca bani pentru plata integrală a salariilor și nici pentru achitarea tranșelor scadente în anul 2023 din hotărâri judecătorești și acte administrative”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul protestului s-au asigurat serviciile esențiale, nu mai puțin de o treime din activitatea normală, asigurându-se participarea grefierilor la ședințele de judecată pentru soluționarea cauzelor cu arestați în materie penală și în alte materii, pentru cauzele privind obligațiile de întreținere de orice fel, asigurarea dovezilor, soluționarea cererilor de ordonanță președințială, precum și în alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanță. (Redacția)

Lasă un comentariu