Mâine, 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu Mureș - Moș Nicolae vă aduce promoție la comedie: “Jap-Jap / Poc-Poc” de Daniel Oltean, după texte de Ion Creangă, în regia lui Silviu Oltean

Distribuie pe:

Dănilă Prepeleac, judecători, Scaraoschi, un proces, draci, fel de fel de animale, Ion Creangă însuși, umor cât încape, un univers familiar și totodată nou, într-o reinterpretare inedită și efervescentă a operei marelui scriitor din Humulești.

“Adesea ne imaginăm cum ar putea continua povestea după ce citim ultima frază din ea: «...și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți». Adică nu s-a mai întâmplat nimic cu personajele? Au avut o viață atât de fericită încât nu se mai poate povesti nimic despre ea? Adică anostă? Pentru un personaj, lipsa oricărei aventuri, a oricărui conflict, nu înseamnă decât că nu mai există. Am încercat să-l trezim pe Dănilă Prepeleac din prăpastia de plictiseală ivită după ce Ion Creangă l-a lăsat fericit până la adânci bătrâneți. Pentru că pare greu de crezut că diavolul pe care l-a păcălit s-a resemnat pur și simplu și și-a văzut și el de treburile lui. Desigur, răzbunarea diavolului ar fi putut veni în multe și ingenioase forme. Dar trăim într-o societate în care legea trebuie să primeze și diavolul e dispus să apeleze la ea. Iar formula cea mai firească este de a da în judecată pe acela care te-a păcălit și păgubit. Așa că fericitul Dănilă se trezește în mijlocul unui proces. Om versus drac. Judecători, martori, acuzare, apărare. Unde e adevărul? Cine e vinovatul? E justiția capabilă și dispusă să meargă până la capăt? Foarte multe întrebări...”

DANIEL OLTEAN

Distribuția: Radu Anastas, Gabriela Bacali, Delia Bălașa, Rareș Budileanu, Alexandru-Andrei Chiran, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Claudia Erika Domokos, Bianca Fărcaș, Costin Gavază, Cristian Iorga, Ștefan Mura, Dana Pancu, Liviu Pancu, Luchian Pantea și Ale Țifrea.

Regia artistică: Silviu Oltean; scenografia: Alina Pențac; coregrafia: Paul Cimpoieru; sufleor: Iolanda Belbe; regia tehnică: Laurențiu Barnea.

Lasă un comentariu