Balul Liberalilor, încredere în succesul alegerilOR din 2024!

Distribuie pe:

Vineri, 8 decembrie 2023, la Complexul Terra Luxury Events din Ungheni, proprietar Victor Prodan, a avut loc întrunirea liberalilor din județul Mureș - Tradiționalul Bal de sfârșit de an, într-o atmosferă de încredere și voie bună a celor circa 200 de membri veniți din tot județul, între care familia Theodora și Imre Benedek, omul de afaceri Muzgociu, Mara Togănel, prim-vicepreședinte al PNL Mureș, Alex Gyorgy, viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, consilier local, strănepotul importantului om politic Gheorghe Tătărăscu (perioada României Mari), primari, viceprimari și consilieri ai primăriilor liberale din județ, membri de partid.

Încă de la început, participanții s-au simțit foarte bine, fiind primiți cu multă bucurie de Ciprian Dobre, președintele PNL și prefectul județului Mureș, prim-vicepreședintele prof. dr. univ. Horațiu Suciu, Victor Prodan, organizatorul întrunirii liberalilor, primarul orașului Ungheni și președinte al organizației din localitate, Mara Togănel, prim-vicepreședinte al PNL Mureș, care a subliniat faptul că liberalii sunt puternici împreună.

În deschiderea balului, Ciprian Dobre, președintele PNL și prefectul județului Mureș, a menționat că, în prezent, liberalii au cea mai puternică echipă la nivel județean, care încheie anul 2023 cu un bilanț bun, chiar dacă a fost un an greu. În cuvântul de deschidere a balului, domnul Ciprian Dobre a subliniat faptul că în ciuda greutăților întâmpinate, echipa liberală, împreună cu membrii săi, îl încheie cu un bilanț pozitiv, bun, cu realizarea unor investiții importante pe care le-a prezentat în cuvântul de deschidere a manifestării, cuvânt din care prezentăm principalele spicuiri.

Respectând tradiția Crăciunului, a nașterii Domnului Iisus Hristos, un grup de soliști au interpretat colinde, între care și “Trei păstori se întâlniră". Bucatele și băuturile alese, muzica excelentă au întreținut atmosfera, au făcut ca invitații să se distreze excelent până târziu, în noapte.

Din discursul președintelui PNL Mureș, prefectul Ciprian Dobre:

“Anul 2023 a fost un an greu pentru PNL Mureș. Anul 2023 a fost un an în care ni s-au întâmplat multe. De asemenea, cred că anul 2023 este un an în care noi am reușit să facem poate cea mai bună echipă și formă de reacție proactivă la tot ceea ce fac adversarii noștri politici. A fost un an în care a trebuit să dăm explicații despre ceea ce făceau partenerii noștri de guvernare, a fost un an în care a trebuit să găsim soluții atunci când premierul României vorbea de la Tulcea, la ora 5 după-masa, vinerea, și spunea că demite prefectul de Mureș. A fost un an în care, pe de altă parte, împreună cu colegii noștri primari și viceprimari, pe care îi salut și cărora le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut, am pus osul la treabă și în județul Mureș, sub guvernare liberală, am implementat proiecte de 1.300 de kilometri de canalizare, apă și drumuri, adică distanța de aici până la Constanța și înapoi (...)

În 2022, la redeschiderea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), toate județele și municipiile puternice din România, județele care știau ce vor, au venit cu poduri, cu drumuri, cu șosele ocolitoare, cu incubatoare de afaceri, cu parcuri industriale, în timp ce județul Mureș a venit cu modernizarea drumului județean Târgu Mureș - Șăulia, până la Vamă, iar Municipiul Târgu Mureș cu Muzeul Fotografiei. PNL văzând această bâlbâială și avându-l ca prim-vicepreședinte pe profesorul universitar doctor Horațiu Suciu, și-a propus să facă un proiect, chiar dacă nu aveam președinția Consiliului Județean sau Primăria Municipiului Târgu Mureș, care să realizeze pentru târgumureșeni și mureșeni un spital. Să demonstrăm că suntem singurii care în 33 de ani putem construi de la firul ierbii un spital în județul Mureș. Cel mai bun medic chirurg cardiovascular din România, cartea de vizită a județului Mureș, este suficientă garanție, și noi, toți, îi sprijinim demersul. Astfel, pe PNRR, pe nume și prenume, PNL Mureș a adus 112 milioane de euro în județul Mureș. Fără a avea nicio funcție executivă. Acestea sunt lucrurile despre care trebuie să vorbim, dragii mei, acestea sunt lucrurile despre care trebuie să avem mândria să le spunem (...)

Și cred, de asemenea, că ar trebui să spunem cu tărie, dar cu modestie, faptul că suntem singura forță românească din județul Mureș care poate fi oricând alternativa UDMR-ului în acest oraș. Cetățenii județului sunt de acord cu inițiativa lansată de liberali, respectiv ideea unui candidat comun susținut de mai multe forțe politice, atât pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, cât și pentru președinția Consiliului Județean Mureș. Niciun alt partid nu a venit cu această ofertă în fața cetățenilor, care a fost confirmată ca fiind cea mai bună".

Andrada și Victor Prodan, gazdele manifestării Balului

Ciprian Dobre și-a încheiat discursul aducând mulțumiri primarilor și consilierilor liberali și în special Marei Togănel, fost prefect, pentru tot ceea ce a făcut în calitatea de prefect al județului Mureș.

Ioan Husar

Lasă un comentariu