Rinocerul lânos, unic în România, botezat la redeschiderea Muzeului de Științele Naturii din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Un rinocer lânos, unic în România, provenit din zona Siberiei de Vest, a cărui vârstă este estimată la circa 50.000 de ani, urmează să fie botezat în urma votului vizitatorilor, la redeschiderea Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, programată pentru data de 14 decembrie, ora 17.00.

Rinocerul lânos a fost achiziționat în cadrul proiectului “Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș", finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, implementat pe parcursul a aproape cinci ani, care a presupus atât restaurarea clădirii monument, cât și achiziționarea de noi exponate.

“Exponatul vedetă achiziționat în cadrul proiectului, Rinocerul lânos (Coelodonta antiquitatis), este unic în România. Scheletul a fost descoperit în zona râului Irtish, Regiunea Tyumen, Siberia de Vest, conform expertizelor tehnice de specialitate, vârsta acestuia fiind de aproximativ 50.000 de ani (...) Participând la evenimentul de redeschidere a Secției de Științele Naturii, parte a Muzeului Județean Mureș, vizitatorii vor avea ocazia să voteze numele Rinocerului lânos, numele cel mai votat va fi anunțat în data de 18 decembrie 2023 (...)

În cadrul proiectului “Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș", spațiile expoziționale au fost complet reconfigurate, modernizate și dotate pentru a oferi vizitatorilor o experiență interactivă și captivantă, fiind achiziționate exponate noi care completează colecția existentă a Secției de Științele Naturii de aproximativ 60.000 de piese.

La Secția de Științele Naturii, vizitatorii vor putea vizita virtual și peștera de mulaj “Căsoaia lui Ladăș" care există pe Valea Mureșului Superior, formată în urmă cu circa 5,3 milioane de ani, în perioada activă a vulcanului Călimani. (Agerpres)

Lasă un comentariu