Mureșeni la protestul Sindicatului TESA din Sănătate, în București

Distribuie pe:

Leonuț Bodan, președintele Sindicatului Uniunea TESA din Sănătate, filiala Mureș, și totodată vicepreședinte la nivel național a acestui sindicat, a fost prezent, alături de o delegație de mureșeni, la protestul din fața Ministerului Sănătății, de marți, 12 decembrie, din Capitală. El a declarat pentru cotidianul nostru că protestatarii au solicitat majorarea salariilor cu 25%, cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării.

Sindicaliștii susțin că varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, este una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. Ei spun că discrepanța dintre personalul medico-sanitar și cel de suport nemedical, adică TESA, este foarte mare în România, iar dacă nu se iau măsuri, protestele ar putea culmina chiar cu oprirea activității.

Până va apărea noua lege a salarizării, reprezentanții Sindicatului TESA solicită ca Guvernul să facă cât mai curând un gest de dreptate pentru personalul nemedical din sănătate. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu