E vremea colindelor

Distribuie pe:

Nașterea Domnului sau Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare a iernii, aduce și un obicei extraordinar de frumos și solemn - colindul. Acesta are menirea de a anunța Nașterea Mântuitorului, colindătorii reprezentând chipul îngerilor, care au vestit Nașterea Domnului. Se spune că acela care nu le deschide poarta colindătorilor va avea parte de un an neroditor și de ghinioane în casă, cauzate de zgârcenia de care a dat dovadă.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a fost “gazdă aleasă” pentru elevii și dascălii din școlile mureșene, care au susținut un program de colinde tradiționale, dedicate Sfintei Sărbători a Nașterii Mântuitorului.

Peste 1000 de colindători, din 50 de unități de învățământ din județul Mureș, au prezentat un program de colinde, sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori, a spus prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt I.Ș.J. Mureș. Domnia sa a adăugat: ,,Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Mureș ne-au încântat și în acest an cu frumoasele lor colinde.

Mulțumim tuturor pentru momentele oferite și vă dorim să aveți parte de clipe de neuitat alături de cei dragi! Crăciu fericit! și La mulți ani!”. (B.L.)

Lasă un comentariu