Seminar de Fiscalitate

Distribuie pe:

Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș transmite mulțumiri companiilor membre și colaboratorilor care au participat la Seminarul de Fiscalitate, organizat în data de 18.12.2023.

Domnul Președinte Vasile Pop adresează, pe această cale, aprecieri la adresa dlui Consultant fiscal ec. Adrian Bența - colaborator asociat al Camerei de Comerț și Industrie a României, care a susținut prezentarea și care a răspuns prompt tuturor întrebărilor audienței.

Temele dezbătute: Analiză noutăți fiscale la zi: Legea nr. 296/2023, Proceduri fiscale și alte implicații fiscale (noile cote de TVA, impozitarea microîntreprinderii, asigurări sociale și contribuțiile la sănătate, extinderea sistemului RO e-factură, extinderea sistemului RO e-transport etc.); Elemente de parafiscalitate și optimizare fiscală (proceduri privind evidența garanțiilor în sistemul RETURO, declararea stocurilor la Ministerul Agriculturii, verificări fiscale la importuri, cereale Ucraina, facilități fiscale cooperative agricole); Simulare calcul profit, închidere exercițiu (analiza cheltuielilor nedeductibile și a veniturilor neimpozabile la calculul impozitului pe profit - provizioane fiscale și provizioane contabile -, reducere impozit profit, sponsorizări, profit reinvestit, achiziții case de marcat, majorare capitaluri proprii - OUG nr. 153/2020); Recapitulație TVA și impozit datorat de nerezidenți; descărcarea unor aplicații informatice și implicațiile generate de eventualele redevențe, cu exemple de aplicare a Convențiilor de evitare a dublei impuneri; exercitarea dreptului de deducere a TVA; livrări scutite de TVA aplicabile în 2023; rambursări în domeniul TVA; Livrări și prestări de servicii către spitale; Situații punctuale privind regimul microîntreprinderilor, pierderea calității de microîntreprindere, respectiv condițiile în care o societate poate să fie o microîntreprindere în anul 2024.

Prezentarea, precum și discuțiile purtate în cadrul întâlnirii au fost utile membrilor CCI Mureș și invităm companiile mureșene și la alte dezbateri pe teme de interes pentru comunitatea de afaceri.

Lasă un comentariu