Întâlnire preventiv-informativă cu elevii din Sovata

Distribuie pe:

Polițiștii mureșeni ai stațiunii Sovata, alături de cei din cadrul structurii de siguranță școlară, au dezbătut, cu peste 60 de elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Sovata, cele mai importante aspecte legate de riscurile consumului de substanțe interzise și recomandările esențiale pentru siguranța la școală.

La fel ca la majoritatea activităților de acest fel, întâlnirea a beneficiat de prezentările specialiștilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

De asemenea, cei aproximativ 60 de elevi din clase de a VI-a și până la a VIII-a au avut posibilitatea de a simula cu ochelarii speciali starea asociată consumului de alcool sau droguri, obiectivul fiind acela de a conștientiza modul în care este influențat comportamentul și reacțiile motrice.

Astfel de activități se desfășoară constant, în interesul creșterii gradului de informare și conștientizare antivictimală în rândul celor tineri, au precizat reprezentanții IPJ MUREȘ.

Lasă un comentariu