Prefectul CIprian Dobre: “Am solicitat instituțiilor implicate în activitatea de control a materialelor pirotehnice exigență maximă și toleranță zero“

Distribuie pe:

La propunerea prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, Colegiul Prefectural al Județului Mureș a adoptat, pe data de 8 decembrie, o hotărâre care solicită tuturor primăriilor din județul Mureș să nu emită avize de amplasament pe domeniul public sau privat al unității administrative teritoriale, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, în scopul descurajării comerțului cu materiale pirotehnice, al prevenirii și combaterii comerțului ilegal precum și pentru prevenirea accidentelor generate de acestea.
Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre a subliniat, de asemenea, faptul că, articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 nu pot fi vândute sau puse în vreun alt fel la dispoziția persoanelor cu vârsta sub 16 ani.
În urma controalelor desfășurate în prima săptămână a sărbătorilor de iarnă, cu privire la modul de respectarea a prevederilor legale de către persoanele fizice și juridice autorizate să comercializeze obiecte pirotehnice, polițiștii din cadrul I.P.J. Mures au constituit 15 dosare penale, fiind descoperite un număr de 24 de infracțiuni privind încălcarea prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/1995, fiind cercetate un număr de 21 persoane. Polițiștii mureșeni desfășurând și acțiuni punctuale în piețe, târguri, centre comerciale și zone pretabile a se comercializa fără drept astfel de articole. Astfel sub supravegherea procurorului de caz, au fost efectuate un număr de 15 percheziții domiciliare la imobilele persoanelor despre care s-au obținut date că dețin fără drept obiecte pirotehnice în vederea comercializării.
În urma activităților specifice desfășurate, a fost identificată și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 1.193 kg. articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4, în valoare aproximativă de 36.900 lei.
În perioada următoare controalele și verificările cu privire la comercializarea materialelor pirotehnice se vor intensifica până după perioada sărbătorilor de iarnă.

Lasă un comentariu