Gânduri la început de an

Distribuie pe:

Lectura în cinci zile ale fiecărei săptămâni a ziarului “Cuvântul liber”este pentru mulți mureșeni un gest care a devenit, pe parcursul mai multor decenii, un reflex de natură intelectuală dar și civică în același timp. Într-o lume aflată într-o permanentă și profundă transformare și în care accesul la informații a devenit extrem de facil misiunea unui ziar local este una, cred eu, grea, chiar temerară.

Prezentarea vieții social-economice și culturale a comunității mureșene, dar și a unor aspecte importante  ale vieții la scară națională și internațională, în forme publicistice accesibile și diverse, adecvate formatului actual al ziarului, este importantă pentru un segment semnificativ de cetățeni ai județului nostru.

Este cunoscut faptul că existența presei scrise tradiționale, în limbajul actual denumită “presa print”, este din ce în ce mai dificilă dată fiind concurența cu presa digitală promovată pe platformele online. În aceste condiții, cu atât mai mult se impune să apreciem străduințele celor care scriu și editează ziarul “Cuvântul liber” de a-l păstra “viu” și constant la dispoziția unui însemnat număr de cititori.

La încheierea unui an și la începutul unui nou an, care se anunță încărcat cu multe evenimente importante pentru cetățenii României, se cuvine, în calitate de cititor,  să adresez jurnaliștilor, personalului redacțional și colaboratorilor ziarului “Cuvântul liber” mulțumiri pentru eforturile depuse în anul 2023 și cele mai bune urări de sănătate și de împlinire a dorințelor de mai bine pe toate planurile activității lor publicistice în anul 2024.

La mulți ani, “Cuvântul liber”!

La mulți ani cititorilor ziarului “Cuvântul liber”!

VASILE BOLOȘ, prof. univ. em. dr. ing. asoc. la UMFST “George Emil Palade” Tg.Mureș

Lasă un comentariu