La Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș, Lecții prețioase despre umanitatea noastră comună

Distribuie pe:

,,Există două feluri în care viaţa poate fi trăită: primul este a gândi că nimic nu este o minune. Al doilea este a gândi că totul este o minune. De ceea ce sunt sigur este că Dumnezeu există. (Albert Einstein)

Sub semnul acestui motto, am început luna decembrie la Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș. În școala noastră se pune accentul pe învățare, dar și pe dezvoltarea emoțională, pe înțelegerea față de copii, dar și față de colegi.

Activitățile au debutat prin sărbătorirea Zilei Naționale a României, de la mic la mare, secția română, alături de secția maghiară. Cu toții am format un tricolor din baloane, acesta fiind momentul cel mai așteptat, dintre toate activitățile propuse.

După cum se știe, perioada sărbătorilor de iarnă aduce cu sine un aer de magie și de bucurie în școală. Un moment așteptat cu nerăbdare de elevi și cadrele didactice a fost împodobirea bradului clasei. Astfel, a urmat concursul: ,,Cel mai frumos brad”!, ce a avut loc în curtea școlii, unde fiecare clasă, coordonată de doamna învățătoare sau de profesorul diriginte, și-a împodobit bradul. Elevii au confecționat ornamente, luminițe sclipitoare sau tot felul de invenții proprii, bradul devenind un amalgam de creații unice și personale. În acest fel, împodobirea devine o lecție de învățare prin joc. Prin acesta, elevii dezvoltă abilități de colaborare, creativitate și organizare, lucru esențial în formarea lor ca membri responsabili ai comunității. Câștigătorii din acest an au fost elevii clasei I A, coordonați de doamna profesor învățământ primar, Precup Rodica. În acest context, ținem să mulțumim firmei ,,Dedeman”, care, an de an. ne oferă brazii naturali, contribuind, astfel, la reușita activității noastre școlare.

În continuare, la fel ca îngerii și păstorii, elevii școlii noastre, prin cei mai activi reprezentanți, și anume elevii clasei a IV-a A, coordonați de domnișoara învățătoare Pălășan Carmella,  au dus vestea Nașterii pruncului Iisus la diferite instituții, firme și chiar la Festivalul ,,Hristos se naște, măriți-L!”

Mai mult, urmând îndemnul Mântuitorului: ,,Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; (...) Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat (Matei, 25), am organizat, în cadrul școlii noastre, campania ,,Dăruind vei dobândi”. Fiecare clasă a avut misiunea  de a aduce câte un produs neperisabil sau de igenă și astfel am reusit să colectăm: periute de dinți, paste de dinți, săpunuri, geluri de duș, detergent de vase, dar și ulei, făină, conserve, condimente,  zahăr, sare, sucuri; de altfel, tot ceea ce este necear în casa unui om, de sărbători. Am făcut pachetele, s-au ales elevi din fiecare clasă și astfel, în data de 18 decembrie, am pornit la drum. Datorită sprijinului firmei de transport ,,Duda Trans”, care cu generozitate ne-a oferit un microbus pentru transportul  elevilor, am mers prin sate:  Mădăraș, Fânațele Mădărașului, Negreni și Drăculea. Și unde am văzut o casă mai sărăcăcioasă, o familie nevoiasă,  am oprit și am oferit câte un pachet.

În final, activitățile lunii decembrie s-au încheiat în școala noastră printr-un concert de colinde românești si maghiare, oferit în dar profesorilor, de elevi, totul culminând cu căutarea Moșului Secret, de către personalul didactic, nedidactic și auxiliar al școlii.

În încheierea acestui articol, reflectăm asupra puterii și profunzimii cuvântului a dărui și asupra întregii semnificații a acestei luni magice a anului, decembrie. Într-o lume adesea agitată și aglomerată, gesturile simple de generozitate și de compasiune devin lumini strălucitoare de speranță și de înțelegere.

Prin actele noastre de dăruire, descoperim nu doar că aducem bucurie și confort celor din jur, ci și că învățăm lecții prețioase despre umanitatea noastră comună.

Fie ca fiecare zi să vă aducă noi oportunități și momente de fericire, iar călătoria voastră în Noul An să fie plină de reușite și de împliniri. Să vă îndreptați pașii cu încredere și cu entuziasm, către tot ceea ce vă aduce bucurie și împlinire personală. La mulți ani plini de succes, dragoste și prosperitate!

 Au consemnat Dir . Körtesi Sándor Gábor și dir adj. Mureșanu Ilinca Smaranda

Lasă un comentariu