Anchetă în Reghin și Târgu Mureș: O femeie de 77 de ani, internată cu gripă, s-a ales cu umerii fracturați

Distribuie pe:

Vineri, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a comunicat faptul că Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Reghin a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă” în cazul femeii de 77 de ani din Suseni care ar fi suferit fracturi la ambele brațe în timp ce era internată în spital. Poliția a transmis că în 30 decembrie 2023, Poliția municipiului Reghin a fost sesizată de către o femeie de 53 de ani, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 77 de ani, din comuna Suseni, ar fi fost internată la o unitate medicală din Reghin, ulterior suferind fracturi la ambele brațe în împrejurări necunoscute. Conform sesizării, pacienta ar fi fost internată în unitatea spitalicească la data de 21 decembrie 2023, iar ulterior, în urma unei radiografii, s-ar fi stabilit că ambele brațe i-ar fi fracturate.

Între timp, vineri seara, și Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, unitatea unde a fost internată femeia, a venit cu precizări prin intermediul unui comunicat de presă. “Considerăm că fracturile amintite nu au survenit în timpul în care pacienta a fost tratată în Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) Reghin, cauza și momentul apariției acestora urmând să fie stabilite de ancheta în curs de desfășurare, atât la nivelul spitalului nostru, cât și la UPU Târgu Mureș și Serviciul Ambulanță”, se arată în comunicat. Reprezentanții spitalului din Reghin au precizat că pacienta s-a prezentat la CPU în data de 19 decembrie, fiind transportată cu mijloace proprii. Ea prezenta tuse și cefalee, fiind diagnosticată cu gripă, de tip A, însă a refuzat spitalizarea. Femeia a revenit, în stare gravă, în data de 21 decembrie, când au fost repetate investigațiile, fiind confirmată infecția cu virusul gripal și că “radiografia efectuată în data de 21.12.2023 nu indică aspect de fracturi”.

“Ulterior acesteia, pacienta prezintă o criză tonico-clonica scurtă, pentru care se administrează tratament și se solicită examinare CT. După episodul convulsiv, pacienta devine conștientă, orientată temporo-spațial. La scurt timp repetă convulsiile cu aspect de grand mall, motiv pentru care se solicită prin 112 transferul la UPU Târgu Mureș, în vederea efectuării de investigații suplimentare și a consultului neurologic. Pe tot parcursul staționării în CPU, pacienta a fost supravegheată și monitorizată, administrându-i-se tratament corespunzător în camera de reanimare, fără să fi prezentat nici un fel de traumatism”, a transmis Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin prin intermediul comunicatului de presă.

În 23 decembrie, având o formă severă de gripă de tip A, complicată cu pneumonie bilaterală, pacienta, în vârstă de 77 de ani, a fost internată la Secția de Boli Infecțioase fiind transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță.

Managerul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, Florentina Simona Toncean, a făcut precizări, prin intermediul comunicatului de presă citat, și cu privire la momentul în care au fost identificate fracturile: “Cazul s-a prezentat la internare cu rezultatele, investigațiile complexe și consulturi multiple efectuate la UPU Târgu Mureș. La internare, pacienta avea stare generală alterată sever, echimoze și dureri la nivelul ambelor brațe, gradul de durere neputând fi stabilit din cauza lipsei de cooperare a pacientei. Investigația radiologică s-a efectuat în data de 28.12.2023, după îmbunătățirea stării generale și ameliorarea simptomatologiei, când s-a putut colabora cu pacienta și persistența durerii a impus reevaluarea acesteia. Imaginea radiologică a pus în evidență fracturi de col chirurgical humerus bilateral. Din acest motiv, pacienta a fost transferată în data de 29.12.2023 în Compartimentul Ortopedie-Traumatologie din cadrul spitalului, unde i s-a acordat îngrijire medicală de specialitate, fiind pregătită pentru intervenția chirurgicală care urma să fie efectuată în Secția Ortopedie din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (unde a fost transferată în data de 04.01.2024)”.

În prezent, așa cum am precizat, la Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, UPU Târgu Mureș și Serviciul de Ambulanță are loc o anchetă. În paralel, Polițiștii reghineni continuă cercetările în dosarul penal deschis în acest caz. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu