Avertizare Salvamont Salvaspeo Mureș

Distribuie pe:

Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo Mureș a avertizat asupra precipitațiilor și răcirii vremii în munții Călimani și Gurghiu, arătând că există pericol de avalanșă la înălțimi de peste 1.700 metri.

“În perioada următoare vremea se va răci constant în munții Călimani și Gurghiu. Stratul de zăpadă la altitudini de peste 1.400 de metri este între 50-120 de centimetri și pericolul de avalanșă la altitudini de peste 1.700 de metri este de gradul 2 din 5 maxim posibil. În perioada următoare, în zona montană a județului Mureș vom avea și ninsori. Dacă planificați ieșiri în zona montană a județului, nu uitați să vă informați despre starea traseului ales, despre condițiile meteorologice și riscul de avalanșă. Echipamentul de iarnă este obligatoriu”, a precizat Salvamont Mureș pe Facebook.

Cu avertizări de avalanșă sunt vizate vârfurile Pietrosul Călimanului (2.100 m), Bistricior (1.990 m), din Călimani, iar în munții Gurghiului, vârfurile Saca Mare (1.777 m) și Saca Mică (1.731 m).

În perioada sărbătorilor și a vacanței școlare, echipa Salvamont Mureș a avut 21 de intervenții, în care au fost salvate 27 de persoane.

“Am mai primit și 23 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile”, a menționat Salvamont Salvaspeo Mureș.

(Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Mures)

Lasă un comentariu