Perspective europene 2024 - Un val semnificativ de imigranți ilegali

Distribuie pe:

Europa ar trebui să ia măsuri decisive pentru a preveni incidente grave, legate de imigrație, a declarat György Bakondi, consilierul șef al prim-ministrului ungar pentru securitatea națională, citat de hungarytoday.hu.

Potrivit lui Bakondi, evenimentele recente din marile orașe europene, în care sunt implicați imigranți ilegali - inclusiv demonstrații pro-Hamas - arată că aceștia intră în confruntări din ce în ce mai deschise și violente cu autoritățile, demonstrându-și astfel “și atitudinea față de ordinea juridică, autoritățile statului și populația țărilor care îi primesc”.

Oficialul ungar consideră că nu poate fi vorba de “integrare”, în sensul adevărat al cuvântului, ci de un număr tot mai mare incidente legate de criminalitate și terorism. Referindu-se la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, el a spus că speră că aceste evenimente, cu consecințele lor grave, ar putea “conduce la o regândire în procesul decizional, pe plan european”.

György Bakondi a spus că la nivelul statelor naționale, poziția Ungariei este din ce în ce mai agreată, și anume, că imigranții ar trebui să fie controlați în afara granițelor Uniunii Europene și să fie admiși numai cei cărora li se acordă statutul de refugiat de către autorități, în baza prevederilor legale.

El a subliniat, de asemenea că este în creștere numărul statelor Schengen care reintroduc controalele la frontieră. Aceste state consideră că numărul imigranților care sosesc pe teritoriile lor și pericolul pe care îl reprezintă pentru societate necesită acțiuni decisive de prevenire.

Bakondi a adăugat că prezența sporită a poliției a dus la o scădere semnificativă a numărului de încercări ilegale de trecere a frontierei la granița sârbo-maghiară. Controalele comune la granița româno-ungară sunt și ele eficiente, iar recent a fost interceptat un grup de 140 de imigranți care călătoreau într-un camion.

Consilierul a atras atenția că “un val semnificativ de imigrație” este așteptat în 2024, cauzat, printre altele, de criza din Sahel și de atacurile Hamas în Israel. (foto - jurnal.md.) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu