15 IANUARIE 2024 - ZIUA CULTURII NAȚIONALE - EMINESCU - 174

Distribuie pe:

Evenimentul omagial “La steaua...” - Ziua Culturii Naționale, inițiat în anul 2013 de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, continuă să celebreze timpul fără de timp, un timp cultural încărcat de lumina cuvântului și a cugetului eminescian. Se scutură anul și, în calendarul vremurilor, în “clipa ce are pe deceni s-a dat”, înscriem cu forță, încredere și înțelepciune, cu litere mari și cu lumină, Ziua Culturii Naționale.

Îl celebrăm pe Eminescu nu pentru a găsi un adevăr de care noi avem nevoie, ci pentru a transmite un adevăr pe care îl deținem: la cei 174 de ani de la nașterea sa, “omul deplin al culturii române” continuă să transmită, să semnifice, să străbată timpul fără să își schimbe esența.

Manifestarea “La steaua...” se va desfășura luni, 15 ianuarie 2024, ora 13.00, la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj. La finalul manifestării, Inspectoratul Școlar Județean Mureș va depune ghirlanda de flori la bustul Poetului din parcul Centrului Cultural Eminescu.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș va acorda Placheta Eminescu și Diploma de Excelență Culturală:

Domnului profesor GHEORGHE DĂRĂBAN -Liceul Tehnologic “Vasile Netea” Deda;

Domnului ILARIE OPRIȘ - artist plastic;

Preot prof. dr. OVIDIU BÎRSAN - Biserica “Sfânta Ana” din Târgu-Mureș.

Să fie Ziua Culturii Naționale ziditoare și dătătoare de noi sensuri!

Prof. dr. Mioara Kozak, Inspector școlar Limba și Literatura Română

Inspectoratul Școlar Județean Mureș

Lasă un comentariu