Premieră în cei 74 de ani de activitate! Orchestra Simfonică a Filarmonicii Târgu Mureș, concert LA Viena

Distribuie pe:

Asociația Visit Mureș a anunțat faptul că s-au pus în vânzare biletele pentru concertul pe care Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Târgu Mureș îl va susține în 8 noiembrie 2024 la Viena, la Musikverein, în Sala de Aur.

Invitația face parte dintr-un proiect de diplomație culturală, denumit “Spiritul României la Viena” și este rezultatul efortului pe care artiștii mureșeni îl fac pentru promovarea adevăratelor valori ale artei sunetelor.

Programul include lucrări ale celor doi mari compozitori Enescu și Bartók, precum și lucrări de Piazzola. De-a lungul istoriei, Enescu și Bartók au avut legături puternice atât cu Viena, cât și cu Târgu Mureșul, însă ceea ce leagă cel mai mult sălile de concerte din Viena și Târgu Mureș sunt orgile realizate de același constructor austriac de orgă, Otto Rieger.

“Acest concert reprezintă un motiv de mândrie pentru noi toți, cu atât mai mult, cu cât orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, înființată în 1950, va cânta pentru prima dată în viața instituției în capitala muzicii clasice, Viena”, au scris cei de la Asociația Visit Mureș pe pagina lor oficială de Facebook. Biletele sunt deja disponibile și se pot cumpăra, online, de pe pagina de internet tickets.musikverein.at. Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu