Fenomenul climatic El Nino va continua timp de mai multe luni

Distribuie pe:

El Nino va continua timp de mai multe luni, existând 73% șanse ca acesta să se retragă între aprilie și iunie, a anunțat joi Centrul de Prognoză Climatică (CPC) al Serviciului Național de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

El Nino este un tipar climatic asociat cu temperaturi mai ridicate la suprafața oceanului, în estul și centrul Oceanului Pacific.

Acesta poate provoca fenomene meteorologice extreme, cum ar fi incendii de vegetație, cicloane tropicale și secete prelungite, și a avut un impact asupra economiei, în special asupra piețelor emergente care sunt cele mai expuse la oscilațiile prețurilor la alimente și energie.

Costurile alimentelor de bază în Brazilia, inclusiv carnea de vită și orezul, au început să se accelereze în urma unei scăderi a producției agricole pusă pe seama El Nino.

Agenția braziliană Conab a declarat că tiparul climatic El Nino a perturbat producția de cereale în întreaga națiune sud-americană, provocând căldură excesivă și secetă.

Ecuadorul a raționalizat energia din cauza secetei cauzate de El Nino, care a redus producția la centralele hidroelectrice.

“El Nino aduce adesea ierni mai calde și mai umede, care pot duce la ninsori abundente și întreruperi de energie electrică. În ultimii zece ani, Generac a monitorizat și a observat o creștere cu 20% a întreruperilor de curent (în SUA) în lunile de iarnă cu El Nino”, a declarat Aaron Jagdfeld, președinte și CEO al producătorului de generatoare Generac.

Biroul de meteorologie din Japonia a declarat joi că există o posibilitate de 40% ca El Nino să continue până la sfârșitul primăverii din emisfera nordică.

(Sursa foto: https://global-geography.org; https://oceanservice.noaa.gov)

Lasă un comentariu