„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN ORAȘUL SĂRMAȘU, JUDEȚUL MUREȘ”

Distribuie pe:

Unitatea Administrativă Teritorială oraș Sărmașu, județul Mureș, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 05.01.2024 contractul de finanțare pentru proiectul „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN ORAȘUL SĂRMAȘU, JUDEȚUL MUREȘ” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V – Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1 – Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică I1.4 Centre Comunitare Integrate – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate a populației din orașul Sărmașu. Rezultatele planificate și activitățile propuse vor conduce la realizarea obiectivelor Planului Național de Redresare și Reziliență. Beneficiarii acestor servicii sunt, cu precădere, persoanele aparținând grupurilor vulnerabile medical sau social (nivel economic sub pragul sărăciei, în șomaj, cu afecțiuni cronice, cu risc de excluziune socială etc).

Obiectivul general al proiectului vizează „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei” în orașul Sărmașu, județul Mureș. Proiectul contribuie la atingerea acestui obiectiv prin „CONSTRUIRE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN ORAȘUL SĂRMAȘU, JUDEȚUL MUREȘ”, în orașul Sărmașu, județul Mureș, în perioada de 20 luni de implementare a acestuia. La finalizarea proiectului, clădirea reabilitată și dotată a Centrului Comunitar Integrat din orașul Sărmașu, județul Mureș va fi funcțională, complet dotată și va fi administrată de unitatea administrativ teritorială. Prin implementarea proiectului este vizată concentrarea resurselor umane și materiale dedicate serviciilor sociale, de sănătate și educaționale într-o locație accesibilă, o eficientizare a cheltuielilor socio-medico-educaționale și creșterea calității serviciilor oferite în cadrul Centrului Comunitar Integrat din orașul Sărmașu, județul Mureș.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- OS1: Îmbunătățirea infrastructurii socio-medico-educaționale prin reabilitarea Centrului Comunitar Integrat Sărmașu, prin asigurarea de spații special amenajate și dotate pentru desfășurarea activității (încăperi pentru: consiliere individuală medicală și/sau întâlniri de grup, consiliere socială sau alte activități de servicii sociale, activități de consiliere/mediere școlară/alte activități cu specific educativ, cu intrare separată și grupuri sanitare separate, consultații furnizate de medicul de familie/ medicii de specialitate, tratamente, laborator de tip „point of care”, depozitare, birou pentru personalul centrului și vestiar, grupuri sanitare pentru beneficiari/ personal/ persoane cu dizabilități; spații tehnice necesare desfășurării activității).

- OS2: Dotarea adecvată a clădirii Centrului comunitar integrat Sărmașu, pentru prestarea serviciilor socio-medico-educaționale la standarde europene și pentru deservirea populației întregii comune, dar în special persoanele aflate în situații de risc. Centrul va cuprinde cel puțin Dotările minime necesare funcționării unui Centru Comunitar Integrat (menționate în Normele metodologice din 23 mai 2019, privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară).

Valoarea totală a proiectului: 1,272,301.21 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 832,049.30 lei.

Data începerii și finalizării proiectului: 06.01.2024 – 01 mai 2025

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la: UAT Oraș Sărmașu, județul Mureș, Tel.: 0265-421855; Primar BOTEZAN VALER; E-mail: primaria@sarmasu.ro

 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

 https://mfe.gov.ro/pnrr/  https://www.facebook.com/PNRROficial/

https://www.cuvantul-liber.ro/wp-content/uploads/2024/01/Comunicat-presa-Sarmasu.pdf

Lasă un comentariu