Mâncăruri interzise în Lume

Distribuie pe:

Țări diferite au reguli diferite atunci când vine vorba de mâncare - și unele dintre legile lor pot face ca unele delicatese fine și exporturi să fie interzise pe rafturi. Iată zece mâncăruri interzise în unele țări.

Foie gras

Traducerea în limba română pentru “foie gras” este “ficat gras”. Populară delicatesa franțuzească este ilegală în 14 țări din lume, inclusiv Australia, Argentina, câteva țări europene și 22 de state din America.

Foie Gras, care se face din ficat de gâscă sau de rață, este interzis deoarece păsările sunt forțate să mănânce între două și trei kilograme de mâncare pe zi folosind un tub metalic, înserat în gâtul acestora. Procesul acesta este repetat câteva zile la rând până când ficatul animalelor se mărește. Multe țări au interzis această delicatesă din cauza procesului inuman.

Samosa

Samosa sunt acele gustări picante triunghiulare din aluat, umplute cu legume sau carne. Somalia, însă, nu a fost de acord cu această mâncare populară, grupul islamist al - Shabaab considerând samosa ca fiind “prea creștină”, văzând forma gustării ca o reprezentare a Sfintei Treimi.

Ouăle Kinder

Știm la ce te gândești: cum ar putea ouăle Kinder cu surprize să fie interzise? Ei bine, acestea nu sunt legale în Statele Unite, care refuză să vândă adorabilul cadou din ciocolată, ca urmare a faptului că include un obiect necomestibil în interiorul gustării de copii. Tu pierzi, America!

Laptele nepasteurizat

Atât Canada, cât și 22 de state americane au interzis comercializarea de lapte nepasteurizat și alte produse similare, considerând că ar putea fi infestate cu Escherichia coli (E. coli), salmonelă și campylobacter, dar și cu alți germeni.

Olestra

Olestra, cunoscut și ca Olean, este un substituent lipidic, fără colesterol sau calorii, folosit des în cartofii prăjiți și în chipsuri. Sună destul de inofensiv, nu-i așa? Nu și pentru Regatul Unit și Canada, care au interzis acest produs sintetic, deoarece a fost acuzat că ar putea provoca diaree, crampe abdominale și afecțiuni intestinale, pe lângă faptul că pot să oprească absorbția de vitamine și de minerale din corpul uman.

Somonul crescut în ferme

Somonul este bun pentru tine, nu? Noua Zeelandă și Australia consideră că somonul crescut în fermele de specialitate nu este bun pentru tine, deoarece acesta consuma boabe cu antibiotice și diverse alte medicamente, făcând peștele să arate gri; apoi, o substanță realizată din petrochimicale este produsă pentru a crea culoara roz, specifică. În ambele țări nu se consumă decât somon din habitatul natural.

Absintul

Absintul este una dintre cele mai puternice băuturi alcoolice din lume, putând duce la comportament agresiv și chiar halucinații. A fost introdus pe piață în 1797 și se pare că ar fi originar din Franța. Chiar dacă e posibil să-și aibă originile de acolo, absintul a fost interzis în această țară de peste 100 de ani, fiind ilegal și în Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

(https://topist.ro/)

Lasă un comentariu