Premierul Orbán mizează pe omologul său român și nu acceptă migranți pentru “toți banii din lume”

Distribuie pe:

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán consideră că cooperarea cu omologul său român “oferă oportunități” de ameliorare a relațiilor bilaterale și susține că Ungaria nu va primi migranți nici “pentru toți banii din lume”, transmite MTI.

Într-un dialog cu postul public de radio, preluat de agenția citată, el a mai afirmat că concetățenii săi nu vor accepta ca migranții “să ne ia țara”, iar Ungaria nu va permite evoluția situației în sensul deja existent în unele state occidentale din Uniunea Europeană, unde există “amenințarea terorismului, a infracțiunilor și a societăților paralele”.

Orban a folosit o expresie similară - “nu există bani pe lume” - pentru a sublinia că familiile ungare “nu își vor lăsa copiii pe mâna LGBTQ”, deoarece creșterea copiilor le revine “exclusiv” părinților, cărora “nimeni nu le poate lua asta, în special nu școala”.

UE “nu ne poate șantaja cu bani în aceste chestiuni, deoarece sunt mai importante decât banii”, a insistat el.

Comentând alegerile care urmează anul acesta în Europa, premierul a apreciat că vor fi pe primul plan probleme cum ar fi migrația, familia și războiul, despre care a sosit vremea clarificării pozițiilor.

Orban a declarat că au început pregătirile pentru “un marș lung”, care va include preluarea de către Ungaria a președinției Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie, ceea ce presupune o “diplomație intensă”, iar 2024 va fi în acest domeniu “un an dificil și aglomerat”.

După ce l-a elogiat pe premierul slovac Robert Fico, remarcând că s-a întâlnit cu acesta de 33 de ori și exprimându-și satisfacția pentru întoarcerea “unui vechi soldat”, Orban a afirmat că este mai ușor de colaborat cu un partener pe care îl cunoști bine, însă “nici partenerii noi nu sunt un lucru rău, deoarece cooperarea cu noul prim-ministru român oferă oportunități excelente de îmbunătățire a legăturilor bilaterale”.

Lasă un comentariu