SĂRBĂTOARE ÎN FAMILIA LUI MOȘ ROATĂ, DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

Pentru al doilea an consecutiv, joi, 18 ianuarie 2024, domnul Dumitru Roată a fost sărbătorit ca locuitorul cel mai în vârstă din orașul Luduș. În acest an, a împlinit frumoasa vârstă de 99 de ani.

La sărbătoarea sa a avut cinstea să-i primească în ospeție pe domnul primar Ioan Cristian Moldovan și pe consilierii personali Liviu Botezan și Sebastian Căpușan. I-a primit cu bucurie, cu strângeri de mână și îmbrățișări, cu salutul prietenesc “Bine ați venit în casa mea și în familia mea!”.

Înnobilat cu aceleași sentimente, domnul primar Moldovan a mărturisit: “Parcă doar ieri v-am sărbătorit cu prilejul împlinirii vârstei de 98 de ani. Ce repede a trecut timpul!”

Fericitul sărbătorit a continuat: “Totul este trecător pe acest pământ! Depinde de noi dacă știm să ne folosim cu bine de viața, sănătatea și iubirea de semeni dăruite de Dumnezeu, ca daruri de mare preț!”

Apoi, încurajat de întrebările domnului primar Moldovan, și-a oferit pe tavă așa-zisele sale secrete: “În viață, am avut doar prieteni. Cel mai consecvent îmi este soția mea, Elena. Ne-am căsătorit în anul 1949. Cu voia lui Dumnezeu, suntem împreună de 75 de ani. În toamnă, vom sărbători nunta de diamant. Foarte buni prieteni mi-au fost colegii de serviciu de la Stațiunea de Mașini Agricole și Tractoare din Luduș, cărora le-am fost normator, casier și distribuitor de salarii, piese de schimb, combustibili și lubrifianți. Vă dați seama cum mă așteptau și mă primeau ei pe mine, binefăcătorul! Zile minunate am petrecut eu cu mecanizatorii și țăranii din Bărăgan și din alte locuri în care am fost delegat de Ministerul Agriculturii. Din anii de cătănie am păstrat obiceiul mâncării la ore fixe și dietă sănătoasă, bogată în supe, ciorbe și carne doar puțină și mai rar. Apoi, mișcarea cât mai multă și cu folos imediat. Așa am fost și am rămas până acum un om subțirel și atletic. Dacă am fumat? Da, dar repede am renunțat, când mi-am dat seama ce otravă este țigara. Dacă am consumat alcool? Doar vin produs de mine și atâta cât să mă simt bine. Dac-am avut necazuri? Am avut, când am fost operat de prostată, când i-am condus pe ultimul drum pe părinții și socrii mei și pe doi din cei trei fii ai mei. Creștin fiind, am înțeles că și necazurile sunt pe oameni și trebuie să trec peste ele, gândindu-mă la familie, la fiul Sebastian, care acuma ne îngrijește, la nepotul Claudiu din Sibiu și al nepoatei Adriana, aici de față”.

Pe parcursul sărbătorii, domnul primar Ioan Cristian Moldovan i-a înmânat lui moș Roată din Luduș, în numele Primăriei, o diplomă aniversară, un multicolor buchet de flori, un aspectuos tort și un voluminos pachet cu alimente. S-a ciocnit și un pahar cu vin, însoțit de urarea cântată LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE!

La despărțire, salutul a fost prins din zbor: “Să ne reîntâlnim și la sărbătorirea centenarului!”

Text: MIRCEA GHEBOREAN Foto: SEBASTIAN CĂPUȘAN

Lasă un comentariu