Polițiștii din Europol au dat în judecată Primăria Târgu Mureș

Distribuie pe:

În urma protestului de vineri al polițiștilor mureșeni, Sindicatul Polițiștilor Europeni ,,Europol”  filiala Mureș, cel care a organizat manifestarea a anunțat că a dat în judecată Primăria Târgu Mureș pentru că le-a interzis să protesteze în fața instituției de pe strada Brosos Tamas.

“Polițiștilor din cadrul IPJ Mureș li s-a interzis să protesteze. După ce au îndeplinit obligația de notificare prevăzută de Legea adunărilor publice 60/1991, primarul din Târgu-Mureș le-a interzis polițiștilor să protesteze în fața IPJ Mureș și le-a impus să protesteze doar în piața din fața Prefecturii Mureș”, a transmis Sindicatul Polițiștilor Europeni “Europol” Filiala Mureș. Reprezentanții sindicatului au mai precizat că au dat în judecată Primăria Târgu Mureș “pentru interzicea lipsită de orice temei legal a adunării publice în fața IPJ Mureș, din respect pentru cei care în `89 au murit la Revoluție pentru ca noi să ne permitem «luxul» de a protesta”.

Vă reamintim că vineri polițiștii au protestat având următoarele revendicări:aplicarea Legii 153/2017 - acordarea ultimei tranșe restanțe ce nu a fost pusă în plată din cauza lipsei rectificării bugetare; deblocarea normei de hrană; actualizarea sporurilor, respectiv salariul de grad; actualizarea normei de echipament; compensația chiriei la nivelul anului 2024, nu la nivelul anului 2009; eliminarea inechităților între funcțiile salarizate diferit pentru aceeași muncă. Toate aceste revendicări reprezintă exclusiv restanțe, nu solicitări de creșteri salariale, susțin protestatarii. Lor li s-au alăturat și sindicaliștii din penitenciare. Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu