Premieră la Târgu Mureș - Gala Fermierilor

Distribuie pe:

PRIAevents, sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA și AFIR și în parteneriat cu Asociația Agricultorilor Maghiari Organizația Mureș - RMGE Maros Szervezet, LAPAR, APIA, AFIR, Patronatul Român Alba, organizează Gala Fermierilor. La eveniment, ce are loc pentru prima dată la Târgu Mureș, vor participă fermieri și asociații din județele Mureș, Harghita, Covasna, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Sibiu și nu numai.

Printre temele ce urmează să fie abordate se află: măsuri concrete pe care le ia statul pentru companiile din agricultură; Cum pot beneficia fermierii de prevederile PAC 2021-2027; Rolul fermierilor pentru siguranța alimentară - mai ales în contextul crizei actuale; PNS și provocările implementării sale în România; Stadiul plății subvențiilor; Medicina veterinară și produsele pharma pentru fermele de animale; Irigațiile - posibilitățile de realizare a sistemelor eficiente de irigație în România; Agricultura de precizie - folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă; Agricultura bio. Se poate dezvolta și mai mult?; Provocări și oportunități pentru agricultură în această perioadă; Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii; Împăduririle și domeniul agricol; Carne, lactate, miere, fructe și legume, panificație - cum se regăsesc aceste produse la retaileri și cum este colaborarea cu aceștia?; Cum sunt finanțate fermele de familie și fermele mai mari din România?; Rolul cooperativelor, asociațiilor și clusterelor agricole; Provocările cu care se confruntă fermierii români în agricultură; Povești de succes...

Evenimentul va avea loc în 27 ianuarie, începând cu ora 9.30, la Universitatea Sapientia. A fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă în agricultură și sunt exemple de urmat. Premiile ce urmează a fi oferite recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici, au precizat organizatorii.

B.V.B.

Lasă un comentariu