Transport Local cere Guvernului să aprobe deblocarea a 45 de posturi de șofer de autobuz. Altfel nu pot fi exploatate toate autobuzele noi sosite în Târgu Mureș

Distribuie pe:

Societatea Transport Local S.A. are nevoie urgentă să angajeze șoferi. Doar că în toamna anului trecut, Guvernul a blocat angajările în baza Legii nr. 296 din 26 octombrie 2023 “privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”. Pentru ca societatea să poată organiza concursuri pentru ocuparea posturilor libere este nevoie ca Guvernul să aprobe acest lucru printr-un memorandum.

În acest sens, consilierii locali municipali din Târgu Mureș sunt chemați, astăzi, să aprobe un proiect de hotărâre privind “avizarea la nivelul operatorului economic S.C. Transport Local S.A. a unor măsuri organizatorice și economico-financiare”. Mai exact este vorba de un demers către Guvern pentru a debloca situația de la Transport Local și scoaterea la concurs a următoarelor posturi: 45 de posturi de șofer de autobuz; 20 de posturi la compartimentul comercial, marketing și vânzări; 3 posturi la atelierul de reparații auto electrice; 3 posturi la atelierul de reparații mecanice.

Numărul șoferilor de autobuze de care dispune societatea este de 162, față de numărul minim de 210 șoferi necesar pentru desfășurarea optimă a activității. “În condițiile în care, în luna noiembrie 2023, s-au predat către operator 21 de autobuze BMC ProCity diesel și 15 autobuze BMC Graton electrice, urmând ca în cursul anului curent să mai fie predate 38 de autobuze Mercedes hibride, luând în considerare totodată și cele 72 de autobuze primite anterior acestora, ar rezulta un număr total de 146 de autobuze, din care o mare parte nu vor dispune de personal calificat pentru a le exploata”, se arată în referatul de aprobare al hotărârii. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu