Cresc salariile în Primăria Târgu Mureș. Cele ale primarului și viceprimarului, nu!

Distribuie pe:

În ședința de astăzi a Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș va fi supusă aprobării o hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Târgu Mureș și din serviciile publice, precum și direcțiile cu personalitate juridică aflate în subordinea Consiliului Local Municipal, începând cu anul 2024.

Astfel, conform proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor începând cu ianuarie 2024, salariile de bază ale categoriilor enumerate mai sus se majorează cu 5% față de luna decembrie 2023. În același proiect se mai precizează că indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX din Legea-cadru nr. 153/2017, adică a primarului și viceprimarului, în cazul de față, se mențin la nivelul aferent lunii decembrie 2023.

Salariile de bază determinate în condițiile alin. (1) care depășesc indemnizația lunară a viceprimarului Municipiului Târgu Mureș se limitează la valoarea acesteia, în condițiile legii. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu