Începe demontarea semafoarelor vechi din Târgu Mureș

Distribuie pe:

De săptămâna aceasta începe demontarea semafoarelor rutiere din acele zone din Târgu Mureș de unde au fost montate cele noi care vor asigura acea semaforizare inteligentă. Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș ne-au comunicat faptul că noile semafoare au fost montate deja în întreg orașul, iar lucrările de reparații, apărute în urma conectării la curent a acestora, au fost finalizate. “Ordinul pentru demontarea vechilor semafoare a fost emis deja, iar lucrările vor începe de săptămâna următoare. Se va lucra noaptea. Tot acum, punctual, încep și testările noilor semafoare”, au transmis cei de la primărie. Până la finalul lunii februarie, în funcție de vreme, toate semafoarele vechi vor fi demontate, urmând să se treacă la noul sistem de semaforizare.

Semafoarele noi vor fi interconectate într-o rețea nouă, centralizată, iar sistemul integrat de monitorizare și de control va permite fluidizarea eficientă al traficului.

La începutul lucrărilor, în 2023, reprezentanții primăriei arătau că, de exemplu, dacă traficul din jurul unui semafor nu este prea aglomerat, timpii semnalului verde vor fi reduși, iar în cazul unei aglomerări, timpii semnalului verde vor fi prelungiți pentru a permite mai mult timp autovehiculelor să tranziteze intersecția respectivă. Totodată, la funcționarea semafoarelor se ia în considerare și circulația vehiculelor de transport public. Sistemul va fi gestionat de un dispecerat central. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Foto: Freepik

Lasă un comentariu