Jandarmii marchează Ziua Nonviolenței în Școli cu activități preventive

Distribuie pe:

În fiecare an, pe 30 ianuarie sărbătorim Ziua Nonviolenței în Școli, fiind un prilej de promovare a prevenirii faptelor antisociale în mediul școlar, un îndemn pentru toleranță, respect și nonviolență.

Cu acest prilej, ne-am aflat astăzi în mijlocul a 200 de liceeni din cadrul Liceului cu Program Sportiv “Szász Adalbert” - Tg. Mureș, pentru a le vorbi despre importanța evitării conflictelor, care sunt urmările săvârșirii faptelor antisociale și cui pot să solicite sprijin, în cazul în care sunt victime sau martorii unor fapte care le pun siguranța în pericol.

Pe lângă recomandările cu sfaturi preventive, tinerii au avut ocazia să observe îndeaproape tehnica jandarmilor și au asistat la demonstrațiile de disciplină și intervenție ale colegilor patrupezi: Sica și Paco.

Pe lângă faptul că suntem prezenți zilnic în zona unităților școlare, anul trecut, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tg. Mureș a desfășurat aproximativ 40 de activități preventive la diferite școli și licee din județul Mureș, la care au participat peste 3.500 de elevi.

Mulțumim profesorilor care au ales să fie partenerii noștri și mulțumim celor tineri care au ținut cont de sfaturile noastre și au ales să pună pe primul loc siguranța!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un comentariu