Dumitrița Gliga: Un vis împlinit! Undă verde la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru investiția de la Secția de Pneumologie din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, secretarul de stat, Alexandru Stoica, a semnat ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai investiției “Reabilitare energetică și lucrări conexe - extindere mansardă existentă, la Secția de Pneumologie, str. Gheorghe Marinescu, municipiul Târgu Mureș”. Investiția, în valoare totală de 78.030.998,12 lei (inclusiv TVA), va fi realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI) și presupune, practic, renovarea, extinderea și modernizarea, în totalitate, a Secției de Pneumologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș.

Secția are o capacitate de 99 paturi, din care 88 paturi se regăsesc în zona pentru adulți și 11 paturi în compartimentul pediatric.

Prin această investiție se va extinde mansarda, se vor monta două ascensoare noi cu structura de rezistență independentă, se va realiza o copertină pentru accesul principal. Pentru creșterea performanțelor energetice ale clădirii se va realiza un termosistem care va cuprinde și înlocuirea tâmplăriei existente, ferestrele și ușile de acces în clădire. Se va revizui întregul sistem existent de evacuare a apelor meteorice. Se vor reface toate trotuarele și se vor realiza trotuare noi acolo unde acestea lipsesc. Se vor moderniza instalațiile. Se vor prevedea un număr de 49 de locuri de parcare, în incinta spitalului, din care 39 acoperite.

Îl felicit, pe această cale, pe managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Girbovan, pentru implicarea sa activă în realizarea acestui proiect vital pentru sănătatea mureșenilor!

Dumitrița Gliga, deputat PSD Mureș

Lasă un comentariu