Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, un nou mandat de rector al UMFST Târgu Mureș pentru perioada 2024-2029

Distribuie pe:

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a obținut al patrulea mandat de rector printr-un concurs desfășurat miercuri, 31 ianuarie.

Potrivit anunțului comisiei de concurs, aceasta a decis cu 12 voturi pentru, zero împotrivă și zero abțineri ca prof. univ. dr. Leonard Azamfirei să fie rector pentru mandatul 2024-2029. El a candidat în baza unui plan managerial intitulat “RESTART - IQ”. “Planul managerial pe care îl propun comunității academice pentru perioada 2024-2029 are menirea să genereze motivația unei schimbări academice fundamentale, capabilă să transforme UMFST într-o universitate antreprenorială modernă, eficientă, bazată pe doi pilieri majori: internaționalizarea (I) și creșterea calității (Q) în procesul educațional, în activitatea de cercetare și în managementul academic. Dacă procesul de internaționalizare este deja un fapt împlinit în universitate, care are nevoie acum de extindere și de consolidare, creșterea calității în fiecare domeniu specific activității academice este dezideratul major către care vreau să privim și să ne îndreptăm. RESTART - IQ nu este doar titlul unui document programatic, ci și un îndemn adresat fiecărui membru al comunității universitare târgumureșene, de a gândi SMART și a acționa într-un mod diferit”, a scris prof.univ.dr. Leonard Azamfirei în introducerea planului prezentat la concurs.

UMFST Târgu Mureș este singura dintre universitățile importante din România unde comunitatea universitară a optat ca rectorul să fie desemnat prin concurs, nu prin alegeri. Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a fost singurul candidat pentru ocuparea funcției de rector. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu