Tineri rătăciți în Munții Gurghiului, găsiți de echipele Salvamont Mureș

Distribuie pe:

Salvatorii montani din cadrul Salvamont Salvaspeo Mureș au intervenit, duminică seară, pentru căutarea a două persoane care s-au rătăcit în zona vârfului Saca Mare din munții Gurghiu. Cele două persoane nu se aflau pe un traseu turistic, iar în zonă era ceață abundentă.

La acțiune au participat opt salvatori montani cu patru snowmobile. După căutări, cei doi tineri au fost găsiți de salvamontiști, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Mureș, Zoltan Robert Kovacs.

Potrivit acestuia, tinerii încercau să se deplaseze cu un vehicul de teren spre Lăpușna.

“Am fost sunați de la Dispeceratul 112 că există o situație în care doi tineri de 23 -24 de ani din Câmpu Cetății au vrut să se deplaseze cu un vehicul de teren în zona Lăpușna. Astăzi, din păcate, a fost vreme foarte urâtă, ceață, în zona Saca Mare. Dacă vrei să faci traseul acesta, trebuie să urci aproape de vârful Saca Mare. Au intrat într-o zonă unde nu aveau nici semnal, nici semn de traseu turistic, nimic. Din păcate, am fost sunați destul de târziu, apelul a venit destul de târziu de la cunoștințe care știau că sunt în zonă și deja era întuneric când am început căutările. Două echipaje de salvare montană, unul din Lăpușna, respectiv unul din Câmpu Cetății, cu patru snowmobile au intrat în intervenție și, după circa o oră de căutare, echipa care s-a dus din Câmpu Cetății i-a găsit pe cei doi. Erau panicați, puțin hipotermici, dar totul era OK. Cu snowmobilele am reușit să-i transportăm pe amândoi până în Câmpu Cetății”, a precizat Zoltan Robert Kovacs.

Șeful Salvamont Salvaspeo Mureș a arătat că tinerii au fost rătăciți câteva ore și că apelul de urgență a venit destul de târziu, după ce apropiații au încercat să îi găsească.

“Au încercat să-i caute localnicii sau rudele, habar n-avem de ce nu a venit mai repede apelul acesta. Traseul de la Câmpu Cetății la Lăpușna are cam 12-14 kilometri, dar în zonă este zăpadă foarte mare, deci nu ai ce să cauți cu mașini cu roți acolo. Orice fel de mașină de teren se înfundă și rămâi blocat în zona respectivă. Momentan, vehiculele cu care se poate merge în zona respectivă sunt snowmobilele”, a explicat Zoltan Robert Kovacs. (Agerpres)

Lasă un comentariu