Ministerul Turismului recomandă - Salina Praid - pentru o dovedită stare de bine

Distribuie pe:

Pentru cei care doresc să efectueze ședințe de salinoterapie sau doar să se relaxeze, salina din Praid se numără printre recomandările “de top”, alături de salinele Slănic Prahova, Cacica, Ocnele Mari, Târgu Ocna, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului MEAT:

“Încă din cele mai vechi timpuri s-a remarcat faptul că oamenii care se ascundeau în peșterile de sare în fața diverselor pericole erau mai sănătoși, mai rezistenți la frig și supraviețuiau mai bine epidemiilor. Astfel a luat naștere salinoterapia, cu rezultate foarte bune pentru sănătate, datorită aerului salin, cu puternic efect dezinfectant.

Salinoterapia are efect antibacterian și antiviral. Inhalarea aerosolilor salini are o influență pozitivă asupra aparatului respirator, dar efectele sunt considerabile și în combaterea stresului și a oboselii cronice, a depresiei sau ameliorarea afecțiunilor pielii. În plus, persoanele care fac anual sau de două ori pe an o cură la salină au o stare de sănătate generală mai bună.

Pentru tratament, se merge, pur și simplu, în salină, unde se fac diverse activități: plimbări sau ușoare activități sportive. Dacă aveți afecțiuni pulmonare, atunci este indicat să faceți și exerciții de gimnastică respiratorie, care includ respirații profunde și lente”, se arată într-o postare a ministerului, în eforturile acestuia de a repune România pe harta destinațiilor deosebite din țara noastră.

Pentru orice problemă de sănătate însă, este bine să fie consultat mai întâi medicul de familie în privința unui tratament adecvat și apoi să mergem la salină, conform indicațiilor. Timpul recomandat pentru o ședință poate fi cuprins între 30 de minute până la trei-patru ore, iar o cură poate să dureze 7-10 zile în cazul copiilor și 14-18 zile pentru adulți. Copiii sub 3 ani și persoanele peste 65 de ani vor merge la salină doar cu acordul medicului, precizează reprezentanții ministerului. (sursa foto -facebook.com/groups/httpsvacanteprinromania.ro/posts/, autor Teodor Vesa)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu