Apicultorii europeni strâng rândurile!

Distribuie pe:

Mâine, la Belgrad, se înființează Asociația Europeană de Apicultură (European Beekeeping Association - EBA), decizia fiind luată din cauza problemelor grave cu care se confruntă sectorul apicol din Europa, mai ales în ce privește cantitățile uriașe de miere contrafăcută de pe piață.

Informația a fost făcută publică de Asociația Crescătorilor de Albine (ACA) din România, una dintre primele asociații care și-au manifestat interesul de a adera la EBA: “Pe lângă apicultori, sunt în pericol și consumatorii de miere, dar și agricultura europeană, care este amenințată de abandonarea în masă a apiculturii de către apicultorii dezamăgiți, ceea ce ar duce la o reducere drastică a numărului de albine și a randamentelor în agricultură, din cauza reducerii polenizării de către albine”, atrag atenția crescătorii de albine autohtoni.

La Adunarea fondatoare de mâine participă asociații care au aderat la EBA, din Slovenia, România, Polonia, Germania, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Lituania, Malta, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Srpska.

Asociația Europeană de Apicultură va coopera activ cu toate organizațiile apicole din Europa, sprijinind toate activitățile Federației Mondiale de Apicultură “Apimondia”, privind îmbunătățirea apiculturii, subliniind în același timp problemele locale europene care trebuie rezolvate la nivel european. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu