S-a decis: Strada Libertății va rămâne, definitiv, cu sens unic!

Distribuie pe:

Strada Libertății va rămâne cu sens unic definitiv. Decizia s-a luat în Comisia de Circulație a Primăriei după mai multe dezbateri. Fostul consilier local Pápai László Zsolt (care și-a prezentat ieri demisia din Consiliul Local Târgu Mureș), membru al Comisiei de Circulație, ne-a declarat că Poliția a fost de acord cu această propunere, reprezentanții MAI fiind mulțumiți de cum s-a desfășurat traficul pe strada Libertății de când s-a instituit, provizoriu, sens unic odată cu începerea lucrărilor de pe strada Gheorghe Doja. Noile măsuri vor rămâne definitive.

Pápai László Zsolt a spus că se vor institui măsuri de securizare a trecerilor de pietoni și că se vor face modificări de trafic pe străzile adiacente și în capătul străzii Libertății pentru a asigura fluidizarea și siguranța. De exemplu, este vorba despre semaforizarea trecerii de pietoni de la “Litoral”. Aici va fi montat un semafor cu buton, trecerea de pietoni va fi supraînălțată și suprailuminată. La fel se dorește să se procedeze și în cazul trecerii de pietoni de la Școala Waldorf (str. Libertății nr. 36), iar pe strada Nicolae Bălcescu va fi amenajată o trecere de pietoni, pentru facilitarea traversării pietonilor dinspre blocurile cu 10 etaje de pe Libertății.

Pentru a ușura traficul autobuzelor 2B și 6 se vor lua anumite măsuri privind sensurile de mers pe străzile adiacente, și se vor amplasa două noi stații de autobuz, una din ele fiind prevăzută la capătul “Pieței de Ruși”. Se va institui dublu sens de mers pe artera din dreapta magazinului Darina astfel încât autobuzele să poată ieși pe Libertății virând dreapta și apoi, imediat, să poată intra pe strada Ialomiței înspre Piața Armatei fără să mai ocolească prin strada N. Bălcescu.

În jurul Pieței Armatei, ambele sensuri de mers vor fi înspre Centru, iar parcările din jurul “Pieței de Ruși” vor fi cel mai probabil în spic.

Autoritățile locale vor comunica modificările din timp astfel încât participanții la trafic și locuitorii din zonă să fie informați.

Lasă un comentariu