Temperaturi peste mediile multianuale specifice perioadei în următoarele două săptămâni

Distribuie pe:

Vremea va înregistra variații pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, iar precipitații se vor înregistra în majoritatea regiunilor în intervalul 12 -14 februarie și după 18 februarie, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie.

În Transilvania, în prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele două nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade.

Temporar, vor fi precipitații în perioada 12 - 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Lasă un comentariu