Peste 54.000 tineri încadrați în muncă prin ANOFM

Distribuie pe:

Prin serviciile oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), pe parcursul anului trecut au fost încadrați în muncă 54.761 de tineri cu vârsta mai mică de 30 de ani, dintre care 42.065 tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 30 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională). Cei mai mulți dintre tinerii NEET integrați pe piața muncii (31.265 persoane) aveau vârsta mai mică de 25 de ani.

Prin aplicarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă destinate grupurilor de persoane cu acces dificil pe piața muncii, numărul tinerilor NEET încadrați în muncă a fost cu aproape 3.000 mai mare decât ținta stabilită prin Programul național de ocupare a forței de muncă pentru anul 2023.

În total, prin serviciile acordate persoanelor înregistrate în evidențele ANOFM (mediere, servicii de informare și consiliere profesională, formare profesională, prime și stimulente etc) anul trecut s-a reușit încadrarea în muncă a 190.039 persoane.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu