17 februarie - Ziua Bunătății Spontane

Distribuie pe:

Oferă o cafea unui necunoscut!

Donează sânge!

Oferă o floare!

Donează o haină sau o jucărie!

Salută un necunoscut și urează-i o zi bună. Fă-o cu zâmbetul pe buze!

Oferă-te să plimbi câinele vecinului!

Petrece o zi la un cămin de bătrâni!

(Sursa foto: www.sebitoriale.ro)

Deși această sărbătoare se bazează pe altruism, ea oferă o recompensă foarte valoroasă și anume dezvoltă mulțumirea de sine pentru binele făcut.

Se știe că stima de sine reduce considerabil stresul ceea ce duce la o sănătate fizică și psihică mai bună. Întotdeauna bunătatea face diferența, iar mulțumirea celor din jur ne ajută sa fim mai buni. S-a observat că oamenii buni sunt optimiști, sensibili, sănătoși, au un psihic curat, sunt oameni frumoși și dezvoltă relații frumoase intre oameni.

Actele de bunătate produc schimbări pozitive pentru cel care le face prin eliberarea in creier a hormonului fericirii - oxitocina si prin reglarea tensiunii arteriale. De asemenea s-a observat că bunătatea spontană și necondiționată reduce insomniile si atenuează anxietatea si stările depresive.y

Cum pot sărbători această zi?

Poți sărbători prin a face fapte bune în mod spontan și fără interes, contribuind astfel la fenomenul de conștientizare și popularizare a acestei atitudini. Îți poți oferi serviciile, timpul sau chiar un simplu zâmbet sau sfat vor avea puterea de a face ziua cuiva mai bună.

Această zi ne permite să reflectăm asupra noastră și a altora, să reînnoim și să consolidăm aceste reflecții și să le transformăm în acțiune sub forma unui ideal comun. Sub unitate, România și alte zeci de țări se străduiesc ca într-o zi să facă fapte bune în beneficiul altora și al planetei.

Ziua Faptelor Bune, ce a debutat în Noua Zeelandă are, de asemenea, o sărbătoare pereche care a fost inițiată în anul 2007 de către filantropul și femeia de afaceri Shari Arison, care a început ziua cu peste 7000 de voluntari în Israel. Aceasta se sărbătorește pe 3 Aprilie.

În multe țări, echipa Faptelor Bune creează un punct de întâlnire comun, alimentat de o rețea de voluntari care aleg să organizeze evenimente, să îmbunătățească comunitățile, să-și împărtășească cunoștințele, resursele și să ofere inspirație. Toate acestea se bazează pe mentalitatea că fiecare persoană poate face ceva bun, fie mare, fie mic, nu doar pentru a îmbunătăți viața altora, ci pentru a crea o schimbare pozitivă în lume.

Visul și scopul final al Zilei Faptelor Bune este de a vedea o planetă în care a face bine va conduce calea. Lumea noastră modern se confruntă cu multe încercări, fiind pe atât complexă, cât și plină de greutăți. Ca urmare, soluțiile sunt la fel de complexe. (Sursa :https://www.twinkl.ro/event/ziua-actelor-de-bunatate-) 2024

Lasă un comentariu