S-a semnat contractul pentru construirea autostrăzii Târgu Mureș - Miercurea Nirajului. Încă 24,4 km de autostradă în județul Mureș

Distribuie pe:

Am participat ieri, alături de dl Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, la semnarea contractului pentru construcția, în 30 de luni, a celor 24 de km din Autostrada Unirii, Secțiunea 1 din A8: proiectare (6 luni) și execuție (24 de luni).

Primul tronson din Autostrada Unirii are 24,4 km, astfel: Târgu-Mureș - Miercurea Nirajului - 22 km, și drumul de legătură cu Autostrada Transilvania A3 - 2,390 km.

Contractul a fost semnat cu Nurol (Turcia), având o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA), și prevede inclusiv construcția a 36 de poduri, pasaje și viaducte, printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

Autostrada traversează jud. Mureș prin localitățile Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățari, Păsăreni, Gălești și Miercurea Nirajului.

Finanțarea lucrărilor pentru Secțiunile I și III este asigurată prin PNRR, iar acestea trebuie finalizate până în 2026.

La data de 1 februarie 2024, UMB a început proiectarea Secțiunii III a Autostrăzii Unirii (A8), între Leghin și Târgu Neamț, lot cu o lungime de 30 km.

Dl ministru a anunțat astăzi că, în maxim 2 luni, vor fi scoase la licitație și primele două loturi din Secțiunea II, secțiunea de munte din A8 (Miercurea Nirajului - Leghin, 159 km), Miercurea Nirajului - Sărățeni (23 km) și Pipirig - Vânători Neamț (Leghin) cu 17 km.

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu